Zavřít reklamu

Včera večer jsme se dočkali vydání v pořadí už osmé betaverze chystaného operačního systému iOS 12. Zatím je určena pouze registrovaným vývojářům, kteří mají uhrazený vývojářský poplatek. Beta přišla jen několik dní po verzi 7, kterou však Apple brzy stáhl. Obsahovala množství chyb a docházelo u mnoha uživatelů k obrovskému zpomalení systému. Včerejší betaverze s číslovkou 8 by tyto problémy měla řešit a dokonce přináší i několik novinek, na které se společně podíváme.

Nejzásadnější novinkou této verze je odstranění možnosti skupinových hovorů přes FaceTime. Apple uvedl, že se této funkce dočkáme až v jednom z pozdějších updatů plné verze iOS 12 letos na podzim. Není jasné, proč se k tomuto kroku jablečná společnost rozhodla, ale určitě k němu měla pádný důvod. Hromadné hovory byly totiž jednou z nejvýraznějších novinek v iOS 12 a mnoho uživatelů tuto funkci uvítala s nadšením. Nezbývá tedy než doufat, že nebudeme na její přidání čekat moc dlouho.

Novinky v iOS 12 Beta 8:

Mezi další novinky patří například přidání úvodní obrazovky pro Zprávy, ze které se dozvíte, co je v této aplikaci nového. Tím nejzajímavějším je schopnost automaticky spojovat zprávy od jednoho příjemce. Už se vám tak nestane, že byste zakládali novou konverzaci s někým, komu jste již v minulosti nějakou zprávu napsali. Anotace, které vám umožňují kreslit do fotografie či zvýrazňovat text, nově v iOS 12 budou nabízet i možnost upravit si šířku čáry, kterou vybraným nástrojem nakreslíte. A v 8. betaverzi nyní vidíte tuto velikost i v číselné podobě, nikoliv pouze graficky. Dále Apple už pouze upravil několik ikonek a tím výčet novinek končí.

Lze tak říci, že vzhledem k odstranění hromadných hovorů z FaceTime, je Beta 8 spíše zklamáním. Na druhou stranu mnoho uživatelů hlásí opravdu velký nárůst svižnosti systému a rychlejší načítání aplikací. Jaké máte dojmy z nejnovější betaverze vy?

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.