Zavřít reklamu

Včerejší oznámení finančních výsledků Applu, které proběhlo zhruba v jedenáct večer, muselo bezesporu potěšit všechny Němce využívající produkty od Applu. Přestože je jejich země velká a trh tím pádem atraktivní, Apple u nich se zavedením jeho platební služby Apple Pay dlouho otálel a před Německem jej spustil například i na Ukrajině či v Polsku. Včera však šéf Applu oznámil, že jablečná platební služba zamíří konečně i do Německa.

Přesný termín v tuto chvíli bohužel nevíme, jelikož jej Apple skryl za obligátní “později v tomto roce”. Už příslib spuštění je však pro Němce jistě velkou vzpruhou a důvodem k radosti. Vždyť platby přes Apple Pay jsou opravdu velmi jednoduché, stačí k nim bezkontaktní terminál a jdou provést třeba i přes Apple Watch, které má valná většina jejich vlastníků “po ruce” neustále. Jako vcelku pravděpodobný termín spuštění této služby se jeví září, kdy do světa vyplují i nové operační systémy v čele s iOS 12. 

Německo se tak zařadí do společenství více než dvaceti zemí, ve kterých již Apple Pay funguje. Užijete si jej totiž v USA, Velké Británii, Austrálii, Kanadě, Singapuru, Švýcarsku, Hongkongu, Francii, Rusku, Číně, Japonsku, na Novém Zélandu, ve Španělsku, na Tchajwanu, ve Finsku, Švédsku, Spojených arabských emirátech, Brazílii, Ukrajině, Norsku a Polsku. Do tohoto seznamu pak nejspíš brzy proklouzne i Rakousko, jehož banky s Applem dle všeho intenzivně jednají.

Vypadá to tedy, že na naše luhy a háje se tedy minimálně v průběhu léta nedostane, ačkoliv to naznačovaly různé zdroje. Nezbývá tedy než doufat, že se nad námi Apple smiluje alespoň v září a na keynote nás potěší českou vlaječkou svítící při prezentaci rozšíření Apple Pay. Ale kdo ví.

apple pay fb

Dnes nejčtenější

.