Zavřít reklamu

Platforma mobilných telefónov zažíva obrovský boom, spojený s príchodom známych titulov z konzolového a počítačového sveta. Veľké AAA počiny vykazujú solídne zisky a to nie len na poli obľúbeného režimu Battle Royale. Najnovším prírastkom je trochu netradičná hra s názvom Arc the Lad R, ktorá si svoj debut užila už pred viac ako dvoma dekádami. V Japonsku sa hra tešila obrovskej popularite a preto sa ju tvorcovia rozhodli priniesť aj na mobilné telefóny súčasnej generácie.

Jadro tvorcovského tímu pozostáva z rovnakých ľudí, ktorí sa podieľali na vývoji pôvodných dielov pre prvý PlayStation. Je až neuveriteľné, že hra, ktorá sa dočkala svojho debutu na revolučnej konzole PS1 sa teraz vracia rozvíriť vody mobilného gamingu. Arc the Lad R by mal byť časovo zasadený do udalostí 10 rokov po príbehu Arc the Lad II. Celý gameplay bude vykonštruovaný na báze strategického posunu s prvkami RPG. Problémom však je, že hra bola zatiaľ ohlásená iba pre japonský trh, čo je vzhľadom na obrovskú popularitu anime viac než pochopiteľné.

Herné univerzum sa dočká nečakaného comebacku na mobilných zariadeniach už čoskoro. 

Tvorcovia však v žiadnom prípade nevylučujú príchod hry aj na západný trh, nakoľko aj Európa alebo Severná Amerika disponuje značnou komunitou fanúšikov. Oficiálne ohlásenie a dátum príchodu je momentálne bohužiaľ v nedohľadne. Vieme, že Arc the Lad R bude dostupný vo forme free to play, čiže zdarma. Ak budete chcieť túto hru vyskúšať za každú cenu, určite sa môžete spoľahnúť na zmenu regiónu v App Store a po vrátení z japonského obchodu do českého/slovenského by vám hra mala ostať v knižnici. Pre viac informácií o titule Arc the Lad R, prípadne o tvorcoch zo štúdií ForwardWorks a Altplus, navštívte oficiálnu stránku hry, ktorá popisuje jednotlivých vývojárov ale aj postavy a herný príbeh.

Arc

Dnes nejčtenější

.