Zavřít reklamu

O novém MacBooku vznikajícím v dílnách Applu, který by měl v jeho nabídce nahradit stávající MacBook Air, si již nějakou dobu cvrlikají i vrabci na střeše. Jeho představení se sice již několikrát posunulo, když neproběhlo na březnové konferenci a ani na WWDC, v září bychom se ale již konečně dočkat měli. I přes blížící se představení však o tomto stroji víme poměrně málo informací. Díky čerstvé zprávě, kterou jako první zveřejnil tchajwanský Economical Daily News, ale  už alespoň víme, jaké procesory se v těchto strojích pravděpodobně objeví. 

Zdrojům výše zmíněného portálu, které jsou podle všeho obeznámeny s detaily o nástupci MacBooku Air, se podařilo zjistit, že Apple do tohoto stroje vloží procesory řady Intel Kaby Lake R,  které zahrnují procesory Core i5 a i7 s taktem mezi 1,6 GHz a 1,9 GHz a Turbo Boostem mezi 3,4 GHz a 4,2 GHz.  Už z těchto čísel je tak jasné, že by měl být tento Mac oproti jeho staršímu kolegovi z řady Air o poznání výkonnější. Novinka by pak překonala i 12” MacBooky, které se však nejspíš též dočkají upgradu, který jejich výkon opět pozvedne. 

Takto by mohl vypadat nástupce MacBook Air:

Procesory z řady Kaby Lake R jsou sice venku již téměř rok, vzhledem k pozdnímu uvolnění procesorů z řady Whiskey Lake (2. polovina roku 2018) určených pro notebooky střední třídy však Apple nejspíš nic jiného než jejich využití nezbude. To ale není podle čísel v žádném případě na škodu. Dá se totiž očekávat, že cílová skupina nového Macu bude stejná jako je nyní u MacBooků Air. Ty jsou oblíbeny především u studentů či u méně náročných uživatelů, kteří si bohatě vystačí i s nynější konfigurací. Vylepšení na místě procesoru je ale samozřejmě vítaným bonusem. 

Co se pak týče dalších detailů o novém MacBooku, dá se očekávat, že u něj Apple použije Retina displej, aby svou produktovou řadu co nejvíce sjednotil. Jeho úhlopříčka pak bude nejspíš zhruba stejná, jako je tomu nyní u stávajícího modelu Air, či se lehce zmenší na velikost 13” MacBooku Pro. 

Podzime, těšíme se 

Letošní podzim tak bude nejspíš na představování nových produktů skutečně velmi bohatý. Již nyní totiž počítáme minimálně se třemi iPhony, dvěma iPady Pro, zahájením prodejů AirPower a bezdrátově nabíjecího pouzdra pro AirPods a čtvrté generace Apple Watch. Nový MacBook by tak byl už jen třešničkou na dortu, kterou by však samozřejmě řada z nás ocenila. 

macbook air 2 fb

Dnes nejčtenější

.