Zavřít reklamu

Soudní bitva, která se rozhořela mezi společnostmi Apple a Qualcomm, má své důsledky, jejichž uplatnění v praxi na sebe nenechá dlouho čekat. Finanční ředitel společnosti Qualcomm George Davis nedávno oznámil, že končí spolupráci s Applem. Cupertinská společnost tak přichází o dodavatele modemů od svých zařízení.

Společnost Apple bude muset u svých příštích iPhonů využívat „výhradně modemy, pocházející od konkurence“, oznámil Davis, přičemž zcela jasně narážel na společnost Intel. V Qualcommu jsou zjevně velmi dobře informovaní o tom, zda Apple letos na podzim vydá nové modely svých smartphonů, a lze tedy téměř se stoprocentní jistotou říci, že v danou chvíli již bude ze hry.

Podívejte se, jak by mohl vypadat iPhone X Plus. Koncept navrhl Muhsin M. Belaal Auckburaully:

 

Vzájemné odloučení obou společností a ukončení spolupráce není vlastně po všech těch soudních tahanicích nijak překvapující. O tom, že Apple bude produkovat „bezqualcommové“ iPhony, se poprvé začalo hovořit již na podzim loňského roku. Vzájemné vztahy obou firem se od té doby ani náhodou nezlepšily – právě naopak – takže bylo logické, že ukončení spolupráce na sebe nenechá dlouho čekat.

Otázka je, co Apple chystá do budoucnosti. S největší pravděpodobností se opravdu začne spoléhat na konkurenční Intel a používat jeho bezdrátové komponenty. Byl to právě Intel, kdo již v minulosti Applu svá bezdrátová zařízení dodával, a přechod k výrobci, se kterým již Apple dříve spolupracoval, se zdá být vcelku logickým krokem. Objevily se sice zprávy o tom, že Apple pro svá zařízení v roce 2020 již nebude používat Bluetooth a Wi-Fi komponenty od Intelu, to ale nemusí nutně znamenat, že bude od této společnosti odmítat také dodávky LTE modemů.

Qualcomm fb

Dnes nejčtenější

.