Zavřít reklamu

iPhone X je úplně první iPhone, který můžete jednoduše probudit tapnutím na displej. Takto si můžete velice rychlým a jednoduchým způsobem přečíst všechny notifikace, které vám přišly, přejít do fotoaparátu a další. Všechno tohle se může zdát parádní, bohužel ale i funkce klepnutí pro probuzení má své nevýhody. Občas se totiž může stát, že se vám iPhone například probudí v kapse a nebo jej aktivujete tehdy, kdy zrovna nechcete. Všechny tyhle negativa nakonec mohou vést k tomu, že váš iPhone X bude mít kratší výdrž baterie.

To samé platí i pro probuzení zvednutím. Tato funkce už funguje i u starších iPhonů a nikoliv jen u iPhonu X. Opět se jedná o funkci, která rozezná pohyb telefonu, a jakmile jej zvednete k očím, tak se automaticky zařízení probudí. Opět tato funkce někomu může a nemusí vyhovovat, a proto se v dnešním návodu podíváme na to, jak obě tyto funkce aktivovat či deaktivovat.

Jak (de)aktivovat funkci Klepnutí pro probuzení

Na našem iPhonu X přejdeme do nativní aplikace Nastavení. Poté se přesuneme do kolonky Obecné a zde rozklikneme možnost Zpřístupnění. Nyní sjedeme níže, dokud nenarazíme na možnost Klepnutí pro probuzení, kterou můžeme pomocí switche jednoduše aktivovat či deaktivovat.

Jak (de)aktivovat funkci Probudit zvednutím

Funkce Probudit zvednutím už je k dispozici na každém iPhonu 6S a novějším, tato funkce tedy není vázána jen na nejnovější model iPhone X. V případě, že chceme funkci Probudit zvednutím aktivovat či deaktivovat, přejdeme opět do aplikace Nastavení. Zde sjedeme trochu níže a rozklikneme možnost Zobrazení a jas. Zde už poté velice jednoduše pomocí switche funkci Probudit zvednutím zapneme či vypneme.

Jak už jsem psal v úvodu, někomu mohou tyto funkce přijít užitečné, někomu naopak ne. Záleží jen na vašich preferencích, zda-li je pro vás buď funkce klepnutí pro probuzení či probudit zvednutím užitečná. Při vypnutí sice ušetříte pár procent baterie, naopak ale dost možná přijdete o uživatelsky příjemné funkce.

lcd iphone x fb

Dnes nejčtenější

.