Zavřít reklamu

Úsilí Applu zdárně dokončit vlastní autonomní systém pro řízení vozidel, kterým by mohl způsobit v automobilovém průmyslu revoluci, nabírá na obrátkách. Na kalifornské silnice totiž vysílá čím dál více autonomích automobilů, jejichž testy se čím dál více přibližuje zdárnému dokončení projektu. 

Zatímco před pár měsíci se pohyboval počet automobilů kolem třicítky, v květnu se jich již na silnicích v Kalifornii prohánělo přes 50. Nyní by měla flotila čítat přesně 66 automobilů, které jsou testovány 111 jezdci, jejichž hlavní povinností je kontrolovat správné chování auta a v případě blížícího se problému včas zakročit.

Přestože je 66 testovacích automobilů skutečně velké číslo a Apple se řadí mezi největší testery této novinky v oblasti, na první příčku výrazně ztrácí. Společnost GM Cruise, která též autonomní systémy testuje, má totiž na silicích 117 vozů, které má na starosti 333 řidičů. Druhé místo pak Applu vyfouklo Waymo, které by mělo mít podle dostupných informací 72 vozů a skoro až neuvěřitelných 411 testovacích řidičů. 

V tuto chvíli je velmi těžké říci, jak přesně vlastně Apple tuto technologii využije. V minulosti jsme ale slyšeli například o tom, že chce autonomní auta nejprve nasadit v Apple Parku, kde by měla sloužit k přepravě jeho zaměstnanců. S tím by mu měl pomoci Volkswagen, se kterým uzavřel před nedávnem partnerství a údajně s ním plánuje vytvořit dodávku T6. řízenou autonomně. Zda tomu tak ale skutečně bude ukáže až čas. Již mnohokrát se nám totiž stalo, že nás Apple překvapil plánem zcela jiným, než bychom čekali. 

lexus self driving fb

Dnes nejčtenější

.