Zavřít reklamu

Už tento měsíc budou moci uživatelé Skype nahrávat své videohovory přímo skrze aplikaci v iOS či Macu. Tato nová funkce bude fungovat skrze cloud a využijete ji jak při skupinových hovorech, tak během sdílení obrazovky. Pokud nahrávání spustíte, každý účastník hovoru o tom bude informován pomocí upozornění.

Je až s podivem, po jaké době tato funkce přichází. Skype je na trhu téměř 15 let a do této chvíle byli jeho uživatele nuceni pro nahrání použít některou z aplikací třetích stran. Majitelé Macu mohli k zaznamenání hovoru použít QuickTime, na iOS zase dobře posloužila funkce nahrávání obrazovky, která přišla s iOS 11. I přesto je jasné, že většina uživatelů tuto novou funkci uvítá, jelikož pro ně tak nahrávání bude jednodušší. Další novinkou je upravená desktopová aplikace, která nově nabídne i design podobný mobilní verzi.

Skype je momentálně dostupný na Mac, iOS i Apple Watch. 

I přes vylepšení v podobě možnosti nahrávat hovory to bude mít Skype na iOS opravdu těžké. Mnoho uživatelů totiž využívá FaceTime pro hovory mezi jablečnými zařízeními. Ten také na podzim přinese podporu skupinových hovorů s příchodem iOS 12. Velmi využívaná je také funkce videohovoru v aplikaci Messenger a Skype tak není tolik populární, jako před několika lety.

skype

Dnes nejčtenější

.