Zavřít reklamu

Jak jsme vás již informovali, Apple dnes vydal nové MacBooky Pro s Touch Barem. Kromě vyššího výkonu, který dělá z Macu skutečně nadupaný stroj, se Mac, jehož nejvýkonnější verzi pořídíte za více než 200.000 Kč, pyšní i mnohem tišší klávesnicí třetí generace. Nové zařízení se už dostalo do rukou redaktorům největších technologických webů, kteří již stihli své zážitky poreferovat světu.

„Konečně mohu říci, že klávesnice je výrazně tišší než tomu bylo u předchůdce. Mohu potvrdit, že kdo používá MacBook Pro s klávesnicí předešlé generace na denní bázi, pozná rozdíl okamžitě, i když se od předchůdce vzhledově nikterak neliší. Co Apple s klávesnicí udělal a jak snížení hlučnosti docílil, nám ale bohužel neprozradil.“ řekl Brian Heater z webu TechCrunch.com. Také dodal, že Apple neměl pro kompletní přepracování klávesnice dostatek času.

Nový Macbook Pro má opět totožný design:

Rene Ritchie z webu iMore.com si myslí, že nová klávesnice je oproti předchůdcům také mnohem spolehlivější. „K dispozici máme novou klávesnici. Nebo spíše novější. Apple věří, že se klávesnice povedla a poskytuje mnohem lepší zážitek z psaní. Myslím, že klávesnice bude mnohem spolehlivější. Společnost se u této generace zaměřila převážně na snížení hlasitosti, což je dle Applu nejintenzivnější zpětná vazba, kterou při psaní vnímáte.“

Redaktorka Engadget.com Dana Wollman se také domnívá, že klávesnice si udrží kvalitu, kterou měla doposud:

Pokud jde o klávesnici, tak ta je údajně tišší. Měli jsme ji na vyzkoušení jen pár minut, takže je brzy vynášet nějaké rozsudek. Já osobně jsem si nikdy nemyslela, že by klávesnice byla nějak hlučná. Bohužel bylo na vyzkoušení tak málo času, že jsme nestihli provést důkladná porovnání. Ale na základě všeho, co Apple o klávesnici řekl, bude klávesnice stabilní jako byla nyní.“

V zájmu Applu jistě bylo klávesnici o něco vylepšit. Není tomu tak dávno, co společnost čelila žalobě, neboť si zákaznící stěžovali, že pod jejich klávesnice se dostává prach a nečistoty, které způsobují špatnou odezvu nebo úplnou nefunkčnost.

keyboard-fb

Dnes nejčtenější

.