Zavřít reklamu

To, o čem se v posledních týdnech čile spekulovalo, se konečně stalo skutečností. Microsoft před pár hodinami ukázal světu nové tablety Surface Go, které mají zaujmou jak zajímavým hardwarem a příslušenstvím, tak i příznivou cenou, která má konkurovat iPadu 6. generace. 

Nový Microsoft Surface Go se pyšní rozměry 24,3 cm x 17,5 cm x 8 cm a váží zhruba 544 gramů. Mícrosoft u něj vsadil na 10” PixelSense Display s rozlišením 1800 x 1200, který však obklopují poměrně široké rámečky po všech stranách. Základní model je osazen 64 GB úložištěm a 4 GB RAM paměti a jeho cena startuje na 399 dolarech. Vybavenější model se 128 GB úložištěm a 8 GB RAM pak vyjde na 549 dolarů. Redmondský gigant dále plánuje uvést i 256 GB verze s podporou LTE, u kterých však zatím cenu neprozradil. O výkon tabletů se stará procesor Intel Pentium Gold Processor 4415Y CPU.

Na boku tabletu naleznete USB-C port, který slouží stejně jako například v případě MacBooků jak k nabíjení, tak i k datovým přenosům a připojování příslušenství. Základní příslušenství, tedy myš a klávesnici, však samozřejmě připojujete skrze Bluetooth. Zajímavé je, že u klávesnice Microsoft neopomenul přidat ani trackpad, takže vám tablet může sloužit skutečně jako přenosný notebook. Pokud pak milovníky trackpadu nejste, můžete si dokoupit myš v barvě klávesnice či krytu na tablet, která vám též práci s tabletem usnadní. Krom USB-C pak na boku naleznete i slot pro microSD karty a klasický jack konektor pro sluchátka. 

Mrkněte na fotky kolegů z CNET, jak nový Surface Go vypadá: 

V Surface Go běží operační systém Widnows 10 S, tedy verze systému, která umožňuje spouštění pouze aplikací z obchodu Microsoft Store. Na tablet ale dostanete i klasickou verzi Windows 10, která umožní fungování takřka shodné s počítači s tímto systémem. 

Přestože je nový Surface Go poměrně zajímavý tablet, ve srovnání s iPadem 6. generace je stále zhruba 70 dolarů dražší. Na druhou stranu však nabízí poměrně zajímavé příslušenství, které by mohlo někomu sedět více než to pro iPad. Zda se ale Microsoftu podaří s tímto tabletem uspět a iPad 6. generace převálcovat ukáže až čas. Start prodejů je totiž naplánován až na 2. srpna. Nechme se tedy překvapit, jak si budou tyto dva stroje proti sobě vést. 

01-microsoft-surface-fb

Dnes nejčtenější

.