Zavřít reklamu

Váhu čas od času určitě použije každý z nás. Vsadím se ale, že ještě nikdo z vás nepoužil iPhone jako váhu. Ano, čtete správně – i váš iPhone se dá použít jako váha, a to vcelku přesná. Pokud vlastníte iPhone s 3D Touchem, tzn. iPhone 6s a novější, tak můžete využít velice jednoduché internetové aplikace, která vám zváží objekt pouhým položením na displej. Už tohle zní dle mého názoru velice zajímavě. Pokud vás tedy úvod článku zaujal a chtěli byste se dozvědět, jakým způsobem můžete pomocí iPhonu vážit objekty, tak určitě čtěte dál. Ukážeme si, jak na to.

Jak vážit předměty iPhonem

Úplně v prvním kroku musíme přejít na internetovou stránku touchscale.co, na které se aplikace pro vážení nachází. Objeví se velice jednoduchá stránka, z níž většinu plochy zabírá místo, na které můžete položit objekt pro vážení. Nejprve je ale nutné si v pravém dolním rohu nastavit citlivost funkce 3D Touch (vaši citlivost zjistíte v Nastavení -> Obecné -> Zpřístupnění -> 3D Touch). Jakmile si tuto jedinou věc nastavíme, tak už můžeme začít vážit.

Každopádně nemůžeme vážit úplně všechno. Tím, že má iPhone kapacitní displej, tak na displeji zaregistruje pouze vodivé objekty. Mimo váš prst je vodivé například jablko. Taktéž se doporučuje, aby se objekt displeje dotýkal pouze jedním bodem. V případě, že se objekt bude dotýkat více body, tak se může stát, že bude měření nepřesné.

vaha_iphone_ios1

Tuto váhu určitě nevyužijete každý den a rozhodně s ní nezvážíte všechno (maximálně cca půl kilogramu). Příliš tedy nedoporučuji, abyste se urychleně hrnuli k vážení sama sebe, mohlo by dojít k poškození displeje. Každopádně je velice zajímavé, že taková aplikace existuje, a že váš iPhone dokáže pomocí displeje vážit objekty. Osobně mě možnost využití 3D Touche jako váhy napadla už dříve, netušil jsem ale, že bude možné to nějakým způsobem zrealizovat.

jablko_vaha_ios

Dnes nejčtenější

.