Zavřít reklamu

Mistrovství světa ve fotbale se pomalu blíží ke svému konci a Apple při té příležitosti vydal další 3 videa zaměřující se na fotoaparát iPhonu. Ty se soustředí na fotbalovou tématiku, ale tentokrát se nedozvíme žádné praktické tipy, jako v dřívějších videích. Videa vypráví příběhy několika lidí z celého světa.

První s názvem The Heart of Australia ukazuje kromě krásné australské krajiny také vášeň pro fotbal několika místních dívek. Hlavní protagonistka vyzývá k tomu, aby všechny mladé dívky následovaly to, co milují a aby v sebe věřily.

Ve druhém videu nazvaném The Wa of Soccer se přesouváme do Japonska ke skupině mnichů, kteří hrají fotbal. Je to jejich způsob, jak se spojit se svou komunitou, zůstat fit a respektovat „wa“, tedy jakousi shodu a mírovou jednotu v rámci jejich sociální skupiny.

Posledním videem je Berlengas Island Cup 2018, kde se dvě skupiny rybářů, kteří jsou dlouholetými rivaly, utkají ve fotbalovém zápase na neutrální půdě. Ani jeden z nich nechce prohrát, jde o prestiž a hlavně o to, aby se vyhnuli posměškům od svého soupeře.

Apple se opravdu snaží využít Mistrovství světa ve fotbale na maximum. Kromě těchto videí přidal také podporu Siri a vytvořil speciální kategorii v Apple News.

shot on iphone

Dnes nejčtenější

.