Zavřít reklamu

Honba za nejlepšími fotografiemi nebo jen prezentace technologií? Společnost Light podle deníku Washington Post pracuje na smartphonu, který by měl být vybaven pěti až devíti čočkami. Redaktor deníku Geoffrey A. Flower návrhu společnosti Light věří a myslí sí, že by mohla na trhu fotomobilů uspět. Ostatně mají se zařízeními s vícero čočkami zkušenosti, neboť jsou tvůrci fotoaparátu, jenž v sobě ukrývá celých 16 čoček.

Takhle vypadá fotoaparát Light L16 s 16 čočkami:

„Smartphone od společnosti Light by měl pracovat na stejném principu, který jsme mohli vidět u předních výrobců smartphonů s více čočkami. Tedy zaznamenání obrazu současně všemi čočkami a následně vytvoření jedné perfektní fotografie. Společnost Light chce tenhle vícečočkový trend posunout na zcela novou úroveň. Viděl jsem koncept jejich smartphonu, který by mohl mít na zadní straně až devět čoček. Model by měl být schopen zachytit až 64 megapixelové snímky, nabídnout sofistikované hloubkové efekty a mnohem lepší kvalitu fotografií za horších světelných podmínek.“ sdělil redaktor.

Více čoček ale nemusí nutně znamenat lepší fotografie. Příkladem budiž již zmíněný fotoaparát s 16 čočkami Light L16. Zařízení obsahuje kombinaci širokoúhlých objektivů, středních teleobjektivu a tří objektivů s ohniskovou vzdáleností 150 mm. Fotoaparát, samozřejmě vybavený softwarovou funkcí skládaní obrazu, mnohdy podle recenzentů nefotografoval tak, jak by se za cenovku 1900 dolarů (téměř 43 000 korun) slušelo.

Co člověk, to názor. Takové fotografie Light L16 pořizuje:

Recenzent webu The Verge prohlásil, že fotoaparát občas reagoval velmi pomalu a fotografie se zoomováním a ubývajícím venkovním světlem ztrácejí na kvalitě. Na závěr dodal, že smysl více čoček vidí pouze u smartphonů.

Light-fb

Dnes nejčtenější

.