Zavřít reklamu

Microsoft za zavřenými dveřmi pracuje na skládacím kapesním zařízení se dvěma displeji, přičemž jednat by se mělo o přístroj na pomezí smartphonu, tabletu a notebooku. V horizontu dvou let by měl projekt Andromeda, jak se mu prozatím říká, spatřit světlo světa.

Serveru The Verge se podařilo získat interní dokument Microsoftu, v němž je koncept přístroje představen. Projektem Andromeda by chtěl Microsoft navázat na úspěšnou řadu Surface. Zařízení by mělo disponovat velkým zavíracím displejem, ovšem prozatím není jasné, zda se bude jednat o jeden velký displej, nebo o konstrukci z několika displejů.

Podívejte se, jak by mohlo skládací zařízení od Microsoftu vypadat:

V interním dokumentu se našly také fotografie, které zřejmě ukazují prototypy kapesního zařízení. Podle fotografií by měla Andromeda podporovat také stylus. Uvnitř přístroje by měl být procesor typu ARM, ale prozatím se neví, zda od Intelu, nebo Qualcommu.

Microsoft však není jediná společnost vyvíjející skládací kapesní zařízení. Samsung údajně připravuje skládací telefon složený pouze z jednoho velkého displeje. Před nedávnem vypluly na povrch informace, že se i Apple začal zajímat o skládací smartphone. Apple údajně spolupracuje se společností LG na vývoji ohebného iPhonu, který by se mohl na trhu objevit také někdy během následujících dvou let, i když podle některých analytiků je to nepravděpodobné. Apple totiž momentálně přechází na OLED technologii a zavádí bezrámečkový design.

surface 01

Dnes nejčtenější

.