Zavřít reklamu

Je tomu už osm let, co Apple vydal iOS 4, které přineslo mnoho zásadních změn. Stalo se tak přesně 21. června 2010. Vzhledem k tomu, že se v témže roce objevil i první iPad, změnil se tehdy název z „iPhone OS“ na dnes tolik známé „iOS“.

Poprvé byl světu iOS 4 představen 7. června spolu s iPhonem 4. Nejzásadnější novinkou byl příchod multitaskingu, který je od té doby nedílnou součástí každé verze operačního systému. Uživatelé tak konečně mohli například poslouchat hudbu během brouzdání po internetu. Dále jsme se dočkali kontroly pravopisu, podpory bluetooth klávesnic a mnoha uživateli žádaných složek. Steve Jobs při představování  nadšeně předváděl, jak se při přetažení jedné aplikace na druhou vytvoří složka, která se automaticky pojmenuje podle kategorie, ve které jsou tyto aplikace v AppStoru zařazeny.

Dnes už si nedokážeme představit fotoaparát bez možnosti přiblížení a právě iOS 4 tuto funkci přinesl poprvé, stejně jako funkci klepnutí pro zaostření. A nesmíme zapomenout i na FaceTime, tedy aplikaci, skrze kterou spolu mohou majitelé iPhonů a iPadů komunikovat i včetně přenosu obrazu. iOS 4 přišel také s dnes už téměř zapomenutým Game Centerem a aplikací iBooks.

Vzpomínáte si na tuto verzi operačního systému, která byla z dnešního pohledu jednou z nejpokrokovějších, nebo jste měli svůj první iPhone až s některou z novějších verzí?

iphone 4 ios 4

Dnes nejčtenější

.