Zavřít reklamu

Drony si za posledné roky získali širokú formu využitia, nielen vo forme zábavy. Okrem možnosti fotenia a točenia videí z vráčej perspektívy sa uplatnili aj v kuriérskych službách alebo pri prenášaní objektov tam, kam ľudská ruka nemá prístup. Čo by ste povedali na drona v podobe osobného prepravného prostriedku? Túto myšlienku sa rozhodol sformovať Larry Page, spoluzakladateľ spoločnosti Google, ktorý netají svoj záujem v okruhu lietajúcich automobilov a dopravných prostriedkov.

Page sa nedávno nechal zlákať na nemalé investície do startupu s názvom Kitty Hawk , ktorý predstavuje lietajúce zariadenie Flyer vo forme drona, určené pre rekreačné lety. Kitty Hawk disponuje desiatimi vrtuľami, ktoré sú rozmiestnené na krídlach a plavákoch vozidla a bez problémov udrží vo vzduchu záťaž o váhe dospelej osoby.

Ovládanie drona vo forme kvadrokoptéry je prevedené vo forme dvoch joystickov, pričom je stroj plne elektrifikovaný. Momentálne však dovoľuje kapacita batérie iba 20-minútový pobyt vo vzduchu, no do budúcna sa určite počíta s alternatívnym zdrojom batérie, ktorá prinesie vyšší výkon a umožní stroju dlhší let. Kitty Hawk Flyer dokáže letieť vo výške troch metrov (10 stôp), v rýchlosti 32 km/h, no v budúcnosti by chceli inžinieri dosiahnuť až 160 km/h. Ovládanie vozidla je podľa informácií veľmi jednoduché a inštinktívne, na základný výcvik stačí iba jedna hodina.

Zatiaľ nie je isté, kedy sa Kitty Hawk dostane do širšieho predaja a aké vychytávky budú dovtedy pridané. Na začiatok sa počíta iba s distribúciou pre rôzne hotely a prominentné kluby, kde bude dron dostupný na zážitkovú rekreáciu pri otvorených vodných plochách.

dron fb

Dnes nejčtenější

.