Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o zcela novém typu produktu, na kterém Apple podle všeho pracuje. Ačkoliv máme v tuto chvíli o této novince velmi málo informací, údajně by se mělo jednat o jakéhosi křížence iPadu a MacBooku, ve kterém by měl tepat ARM procesor z dílny Applu. Tento produkt by tak mohl být jakýmsi průkopníkem, který bude předznamenávat příchod vlastních jablečných procesorů i do ostatních Maců. A právě o tomto produktu máme nyní čerstvé informace.

Čínský portál Digitimes se vydal po stopách projektu s označením Star, za kterým by se měl právě nový produkt skrývat, a zjistil poměrně zajímavé informace. Jeden z důležitých jablečných dodavatelů, společnost Pegatron, by totiž měla být již připravena na přijímání objednávek k výrobě tohoto produktu. Záhadným produktem by pak měl prý být 12” MacBook a ARM procesorem (ty mají využití především ve smartphonech či tabetech), který je krom označení Star označován též sériovým číslem N84.

ARM čipy by se měly v budoucnu objevit prakticky ve všech Macích: 

Právě označení N84 však nedá spoustě lidí spát. Někteří jsou totiž přesvědčeni o tom, že se za ním neskrývá žádný revoluční produkt, ale “pouze” levná verze iPhonu X, kterou Apple představí ve druhé polovině letošního roku. Kde je pravda však samozřejmě v tuto chvíli jen těžko určíme. Otázky však nevyvolává jen označení, ale i to, jaký systém vlastně v novém produktu poběží. V úvahu totiž připadají hned tři varianty – iOS, macOS a opět jakýsi kříženec mezi obojím. Zajímavé ale je, že spojení Macu a iPadu před pár týdny vyvrátil Tim Cook. Na druhou stranu je však víceméně jasné, že kdyby Apple něco podobného chystal, potvrzení bychom se z úst představitele Applu stejně nedočkali. 

Ačkoliv není samozřejmě v tuto chvíli jasné, kdy se představení tohoto produktu dočkáme, vzhledem k údajné přípravě v dodavatelském řetězci bychom příliš dlouho čekat nemuseli. V úvahu tak připadá například to, že by mohl tento MacBook nahradit v portfoliu MacBook Air, o čemuž se již nějakou dobu spekuluje. Zda tomu tak ale skutečně bude ukáže až čas a další informace, které se v průběhu následujících týdnů objeví. 

Apple-Book-main

Dnes nejčtenější

.