Zavřít reklamu

Po téměř dvou měsících testování a šesti beta verzích vydá Apple dnes iOS 11.4 pro všechny uživatele respektive majitele kompatibilních zařízení. Nový systém spatří světlo světa v 19:00 našeho času a přinést by měl hned několik zásadních novinek.

Jednou z těch nejvýznamnějších bude podpora pro AirPlay 2, tedy funkci, která skrze aplikaci Domácnost umožní navzájem propojit kompatibilní reproduktory a využít je tak například pro stereo zvuk. Podobně bude možné spojit i dva HomePody, což ostatně byla jedna z předností, kterou Apple vyzdvihoval už během premiéry reproduktoru na loňské konferenci.

Díky iOS 11.4 se také HomePod naučí podporovat kalendář, tudíž uživatelé se budou moct skrze Siri dotazovat na plánované události, případně je příkazem rovnou vytvářet. HomePod však bude podporovat jen ty kalendáře, které budou synchronizované do nativní aplikace Kalendář na iPhonu.

Poslední hlavní novinkou iOS 11.4 bude podpora pro funkci Zprávy na iCloudu, díky které se budou všechny iMessages a SMS zálohovat do jablečného cloudu. Pokud si tedy následně zakoupíte nové zařízení, či provede obnovení systému, o své zprávy již nepřijdete.

Paradoxem je, že jak AirPlay 2, tak i funkci Zprávy na iCloudu představil Apple už před rokem na loňské WWDC, kdy si svoji premiéru odbyl iOS 11. Bohužel až po uplynutí celého roku se programátorům z Applu podařilo funkce odladit natolik, že mohou mezi běžné uživatele.

iOS 11.4 FB 2

Dnes nejčtenější

.