Zavřít reklamu

Apple bere soukromí uživatelů opravdu vážně, přičemž je přesvědčen, že soukromí vztahující se k softwaru, hardwaru a služeb je součástí práv uživatele, a tak by mělo být také oceňováno. Apple zveřejnil transparentní zprávu, která se vztahuje k období od 1. července do 31. prosince 2017.

Face ID:

 

Zpráva ukazuje, že Apple od vlády a policie obdržel v druhé polovině loňského roku celkem 29 718 požadavků o přístup či odemčení k 309 362 zařízením. Ovšem kalifornský gigant vyhověl pouze 79 % žádostí. Počet požadavků se od první poloviny roku snížil. Apple totiž zpřísnil pravidla, díky čemuž eliminoval možné hrozby. Apple obvykle reaguje pouze na požadavky s platným oprávněním, i když v některých případech, pokud se jedná o nouzovou situaci, udělá výjimku.

Cupertinská společnost by měla odhalit také čísla, kolikrát vláda požadovala stáhnout z App Storu aplikace, ale až za období od 1. července do 31. prosince 2018, což by měl udělat letos poprvé. Apple bude tedy zaznamenávat, kolikrát vláda žádala o odstranění aplikací z App Storu, které podle ní porušují právní a politická ustanovení.

Je příjemné vědět, že Apple zasahuje pouze v okamžiku, kdy je to nezbytně nutné. Snaží se zlepšit bezpečnost svého softwaru, hardwaru a služeb. Bude zajímavé znát počet požadavků, které Apple dostane od vlády k odebrání aplikací z App Storu, a počet aplikací, které opravdu odstraní.

iphone-passcode-fb

Dnes nejčtenější

.