Zavřít reklamu

S Indie hrami a vývojármi venujúcimi sa tomuto štýlu je to ako na horskej dráhe. Niekedy sa z čista jasna objaví dychberúci titul, ktorý často prekonáva veľké AAA počiny, no na druhú stranu sa nájde aj veľké množstvo nudných a nevýpovedných hier. Veľkú neznámu zohráva pripravovaná hra s názvom KIDS, ktorá sa snaží zachytiť psychologickú stránku ľudského zmýšľania. Nápadom a spracovaním ide o veľmi neobvyklú hru, nakoľko sa jedná o výhradne čiernobiele spracovanie na báze ukážok a cutsenes, s ktorými bude možné manipulovať.

Za týmto projektom stoja štúdiá Double Fine a Playables, ktorý chcú v hre poukázať hlavne na psychológiu myslenia a správania sa v skupinách. Experimentálny titul sa dá prirovnať ku krátkemu filmu, ktorý disponuje interaktívnou funkciou. Štýl animácií je pritom perfektne premyslený. Dôvodom je práca jedného z vedúcich hláv štúdia Playables, ktorým je Michael Frei. Jeho práca na krátkych filmoch ako sú napríklad Not About Us alebo Plug & Play si vyslúžila širokú škálu ocenení na rozličných festivaloch a kompetíciách. Ďalšou významnou postavou podieľajúcou sa na tvorbe hry je Mario von Rickenbach, ktorý má na svedomí počiny ako Mirage, Krautscape alebo Drei and Rakete. Nenechajte si ujsť experimentálny trailer k zaujímavej hre KIDS v nasledujúcom tweete.

Hra taktiež poslúžila pre svoj unikátny a jedinečný vzhľad ako exponát na výstave Múzeu Digitálnych Umení v Zürichu. Hypnotizujúce animácie nachádzajúce sa v KIDS si vyslúžili veľké pochvaly od kritickej obce, ale aj od testerov samotnej hry. Niet pochýb, že nápad a spracovanie je skutočným unikátom, otázne ale je, či sa titulu bude na platforme mobilných zariadení dariť. Hľadiac na momentálne záplavu Battle Royal titulov a prechodu veľkých herných značiek na smartfóny je konkurencia viac než vysoká.

  • Hra KIDS príde koncom roka 2018 a bude dostupná pre macOS, iOS a PC

KIDS

Dnes nejčtenější

.