Zavřít reklamu

Když vloni v září Apple představil svůj iPhone X, zaujal svět především úchvatným displejem takřka přes celou přední stranu. Záměrně však říkám takřka, jelikož rámečky kolem něj nejsou tak úzké, jak by si možná mnozí z nás představovali a solidní kritice čelil i výřez v horní straně displeje, do kterého Apple ukryl všechny potřebné senzory pro správné fungování některých funkcí telefonu. Možná i proto se rozhodlo mnoho výrobců chytrých telefonů vyvinout vlastní variantu bezrámečkového smartphonu, kterým by Apple trumfli a lidem ukázali, že displej přes celou přední stranu prakticky bez rámečků není žádné sci-fi. Skvěle nakročeno k tomu má podle dostupných informací například Lenovo.

O tom, že Lenovo chystá parádní bezrámečkový smartphone bez veškerých výřezů a podobných věcí, se ve světě šušká již nějakou dobu. Design modelu Z5, jak by měl být smartphone označen, nám nyní odhalil i leaker Ben Geskin, kterého si můžete pamatovat například z minulého roku, kdy přinášel především v průběhu léta velmi zajímavé informace o chystaném iPhonu X. Mnoho z nich se následně ukázalo jako pravdivých, takže se dá tento leaker považovat za poměrně věrohodného. A co vlastně Geskin světu ukázal? Podívejte se na to v galerii pod tímto odstavcem.

Jak můžete sami vidět, designem se Lenovo Z5 blíží iPhonu X s tím rozdílem, že jeho displej “nezdobí” žádný horní výřez a rámečky kolem displeje jsou zúženy na skutečné minimum. Poměr displeje k tělu by tak mohl dosahovat neuvěřitelných 95 %. K tomuto neuvěřitelnému číslu Lenovu pomohly podle slov jeho viceprezidenta čtyři nové technologie a dalších 18 patentových technologií, které určitým způsobem pro vývoj nového telefonu využili. Samozřejmě si ale budeme muset na jeho představení ještě nějakou chvíli počkat.

Čtečka v displeji jakožto nový standard? 

V tuto chvíli není jasné, jak se Lenovu podařilo vyřešit například umístění přední kamery či reproduktoru, díky kterému slyšíme volajícího, ale je možné, že právě tyto věci vyřešilo novými technologiemi, které údajně objevilo. Zajímavé bude i to, jakým způsobem bude Lenovo Z5 zabezpečeno. Jako nejpravděpodobnější varianta se však zdá sken otisku prstů přes čtečku v displeji, kterou již ve světě pár výrobců představilo. 

Uvidíme, jak se tedy Z5 Lenovu nakonec podaří a zda bude pro Apple v případě úspěchu představovat určitého konkurenta. Pokud by však Apple u letošních iPhonů rámečky okolo displeje též zúžil a výřez v displeji o něco málo zmenšil, mohl by být pro mnoho uživatelů zase o něco atraktivnější. Nechme se však překvapit, do představení těchto modelů je totiž ještě spousta času. 

lenovo z5 fb

Dnes nejčtenější

.