Zavřít reklamu

Včera jsme vám na našem webu ukázali fotografie tvrzeného skla pro iPhone SE 2, u kterého počítá jeho výrobce s výřezem na horní straně displeje pro senzory pro Face ID. Pokud by však iPhone SE 2 přišel s Face ID, znamenalo by to jediné – použití bezrámečkového designu po vzoru iPhonu X. Tato možnost se sice zdála v minulých týdnech jako velmi nepravděpodobná a spekulovalo se spíše o mírných vylepšení v čele s podporou bezdrátového nabíjení, dnešní únik se nás ale snaží přesvědčit o přesném opaku.

Na světlo světa se dostaly reálné fotografie části displeje údajného iPhonu SE 2, které příchod bezrámečkového designu potvrzují. I na fotografiích je totiž zřetelně vidět horní výřez v displeji, který by měly vyplňovat senzory a reproduktor. Tyto fotografie navíc zveřejnil na svém Instagramu i leaker Ben Geskin, jehož předpovědi se minimálně v minulém roce před příchodem iPhonu X ukázaly jako velmi přesné. Je tedy možné, že se Geskin trefil i tentokrát.

První dvě fotografie v galerii jsou čerstvé úniky displejů, další pak nákres:

Kdyby Apple skutečně po bezrámečkovém designu iPhonu SE 2 sáhl, způsobil by tím obrovské pozdvižení. Mnoho uživatelů je totiž do 4” stále zamilováno a takovýto upgrade by tak brali všemi deseti. Na druhou stranu se ale nedá počítat s tím, že cena, za kterou by Apple tento model prodával, by byla na stejné úrovni jako u nynějšího SE. Jen za vývoj tohoto modelu by totiž Apple zaplatil opravdu spoustu peněz, kvůli čemuž by jeho cena vzrostla. 

Koncept iPhonu SE s OLED displejem od okraje k okraji od Curved.de:

Ať už Apple sáhne po bezrámečkovém designu či klasickém 4” displeji, do těla iPhonu SE 2 nejspíše vloží výkonný čip A10 Fusion, 2 nebo 3 GB RAM paměti a úložiště o velikostech buď 32 a 128 GB nebo 64 a 256 GB. Kdyby se pak Apple skutečně rozhodl pro bezrámečkový design, mohli bychom se dočkat například i 3D Touch. Zmizet by naopak mohl klasický konektor pro 3,5mm jack na sluchátka.

A co myslíte vy? Jsou zprávy z posledních dní falešné nebo se podařilo dělníkům v továrnách skutečně pár reálných snímků nafotit a podobu dlouho očekávaného iPhonu SE 2 prozradit s předstihem? 

iphone se 2 displeje

Dnes nejčtenější

.