Zavřít reklamu

Před třemi lety se na crowdfundingovém portálu Kickstarter objevil projekt, který pro svou realizaci potřeboval vybrat 125 000 dolarů. Ovšem nakonec se podařilo hranici překonat, a to několikrát, přičemž se vybralo celkem 809 551 dolarů. Chytrá cyklistická helma Lumos si získala pozornost především kvůli svým funkcím, dokonce se dostala i na pulty Apple Storů.

České republice nemáme ještě žádný Apple Store, což však nevadí, protože chytrá cyklistická helma se dá zakoupit i prostřednictvím internetového obchodu cupertinské společnosti. První inteligentní přilba, která vyjde na 4 499 korun, v jednom soudržném celku integruje světla, signál prudkého brzdění, směrovky a iOS aplikaci. Disponuje jasnými LED diodami v přední i zadní části, a tak na cestu budete ve tmě perfektně vidět.

V přilbě je zabudováno 10 jasně bílých LED diod v přední části, 38 červených LED diod v zadní části a 11 oranžových LED diod v každé směrovce, a tak na silnici budete perfektně vidět. Pokud si navíc do Apple Watch nainstalujete aplikaci Lumos, helma dokáže chytrými gesty rukou ukazovat směrovky. Jestliže však nemáte Apple Watch, vůbec to nevadí, protože součástí přilby je ještě bezdrátový ovladač, který si připevníte na řídítka, a tak aktivujete směrovky přes něj.

Přilba dále nabízí funkci signálu prudkého brzdění, sice momentálně v beta verzi, ale dokáže rozpoznat, kdy začne kolo zpomalovat. Vzápětí se automaticky rozsvítí všech 38 diod na zadní straně helmy. Chytrá helma se dá navíc propojit s aplikacemi Zdraví či Strava. Závěrem je třeba ještě zmínit, že produkt si získal několik mezinárodních ocenění za design.

lumos fb

Dnes nejčtenější

.