Zavřít reklamu

Čas od času vás na našem webu informujeme o různých pokusech vychytralých podvodníků ukrást uživatelům Applu jejich údaje k jablečným účtům či z nich vymámit další informace, které by se daly v budoucnu nějakým způsobem zpeněžit. Na svých podvodných metodách však podvodníci neustále pracují a snaží se je vylepši k dokonalosti, díky čemuž by mohli slavit daleko větší úspěchy než doposud. A jak to vypadá, jejich poslední “vynález” se dokonalosti pomalu ale jistě přibližuje. 

V USA, přesněji řečeno v okolí Phoenixu, se začaly množit podvodné telefonáty, které se však na první pohled skutečně tváří jako telefonáty Applu. Podle uživatelů, kteří s telefonáty přišli do styku, se totiž jako ID volajícího skutečně zobrazuje Apple a i oblast, která se na displejích iPhonů zobrazuje, zhruba odpovídá lokacím Apple Storů. Když pak nicnetušící uživatelé telefon zvednou, na druhé straně jim prý robot oznámí, že nastal problém s některým z jejich účtů, ve valné většina s iCloudem, a je potřeba, aby pro vyřešení problému zavolali na určité číslo, které by mělo být podpory.

Apple vám opravdu sám od sebe nezavolá

Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, co přesně mají podvodníci za lubem, jelikož je tento trend zatím velmi málo rozšířený, uživatelé by se mohli s vidinou hovoru s podporou dovolat například na různé placené služby a přijít tak o nemalé peníze. Ochrana je přitom vskutku jednoduchá. Stačí si totiž uvědomit jen to, že Apple vám při řešení problémů s iCloudem či podobnými věcmi nikdy nezavolá, ale veškeré věci bude řešit spíše skrze emailovou komunikaci. V emailech si pak již snadno všimnete, zda se jedná o skutečný email od Applu či jej na vás narafičili opět nějací vychytralí podvodníci. 

Z předchozích řádků je tak jasně patrné, že není důvod k obavám. Podobných případů je totiž skutečně málo a jsou poměrně snadno odhalitelné. Pokud tedy budete dodržovat zásady bezpečnosti, o svá data v žádném případě přijít nemůžete a to ani tímto, ani žádným jiným způsobem.

hacker

 

Dnes nejčtenější

.