Zavřít reklamu

Zdá sa, že smartfóny ako herná platforma zažívajú v poslednej dobe akúsi renesanciu v spojení s počtom vychádzajúcich titulov. Roztrhnuté vrece s chystanými AAA titulmi, ale aj kvalitnými indie hrami ukazuje, že mobilné zariadenia sa čím ďalej tým viac dostávajú do hľadáčikov herných vývojárov. Podobným príkladom je ARPG s názvom Maze: Shadow of Light.

Štúdio Awesome Pig, stojace za tvorbou tejto hry chystá expanziu do digitálneho obchodu App Store. Animovaná „sekačka“ prinesie rad hrateľných postáv, s ktorými sa postavíte početným vlnám nepriateľov. Hlavnou myšlienkou je prepínanie medzi klasickým hrdinom a jeho alter-egom v podobe unikátneho strážcu, ktorý sa s nepriateľmi v žiadnom prípade nemazná.

Postavy v hre sú rôznorodé, pričom každá z nich má k dispozícii rad odlišných útokov a schopností. Vizuál gameplayu pripomína kreslenú  verziu hier na štýl Diablo, no podobných titulov nájdeme naprieč platformami viac než dosť. Výborne zvládnuté animácie v spojení s celkovým grafickým spracovaním prostredia hry prinášajú zábavný a rýchly spád, no je potrebné využiť aj malú štipku taktiky. Zoznam postáv by sa časom mal zväčšovať, no zatiaľ je dostupné len zoskupenie charakterov uvádzaných v traileri.  Strategický postup nepriateľskými líniami a správne usporiadanie útokov vás každým levelom môže odmeniť od jednej až po tri hviezdy. Doplnkom je získavanie mien a predmetov, čo vyúsťuje k vylepšovaniu svojich postáv.

Hra je momentálne dostupná v podobe Google Play soft launchu v krajinách ako Malajzia a Filipíny, no jej príchod do App Store sa neodvratne blíži. Dátum presného vydania hry nebol presne konkretizovaný, no titulu od Awesome Pig by sme sa mali dočkať v najbližších mesiacoch. Dúfajme, že z hry Maze: Shadow of Light sa časom nevykľuje len ďalší rýchlo kvasený prepadák a titul sa dočká rozšírenia možností a obsahu.

Maze

Dnes nejčtenější

.