Zavřít reklamu

Od roku 2012 se prodeje iPhonů v Jižní Koreji výrazně zpomalily, a proto si cupertinská společnost najala nového generálního manažera právě pro svou pobočku v Jižní Koreji. Apple podle agentury Bloomberg nedávno zaměstnal člověka jménem Brandon Yoon, který povede podnik v Jižní Koreji.

V minulosti Yoon pracoval na vedoucích pozicích v Microsoftu a Samsungu. Před nástupem do kalifornského giganta působil jako viceprezident v Samsungu, kde dohlížel na digitální strategii a další oblasti. Yoon byl v Samsungu necelé tři roky. V Microsoftu pracoval na několika pozicích po dobu čtyř let.

Samozřejmě, je trochu pozoruhodné, že Apple do svého týmu přijal zrovna bývalého viceprezidenta ze Samsungu, když zrovna Samsung je jeho hlavním konkurentem a s trochou nadsázky by se dalo i říci „úhlavním nepřítelem“. Yoon podle svého profilu na profesní síti LinkedIn pracuje v Applu teprve od tohoto měsíce. Podle LinkedInu je generálním manažerem Applu v Jižní Koreji a pracuje přímo v Soulu.

Apple se snaží v Jižní Koreji utrhnout si co největší tržní podíl, což se mu v posledním roce daří, protože ho meziročně zvýšil o 3,3 %. Apple má momentálně v Jižní Koreji 28,3% tržní podíl, ale stále zaostává za Samsungem, který má 55% tržní podíl. Díky bývalému manažerovi Samsungu, který zná mnoho jeho strategií, by však mohl tento propastný náskok solidně umazat. Na druhou stranu se však nedá očekávat, že by Apple Samsung v jeho domovině za pár měsíců předehnal. Jihokorejci jsou totiž své značce věrní a minimálně její vlajkové lodě vykupují opravdu ve velkém.

Apple China

 

Dnes nejčtenější

.