Zavřít reklamu

Aplikaci Poznámky, která je přímo zabudovaná v iOS, s nějvětší pravděpodobností všichni známe a aktivně ji používáme. V aplikaci Poznámky můžeme, jak už název napovídá, psát poznámky, ale tím to zdaleka nekončí – můžeme zde také kreslit různé náčrty, skenovat dokumenty a každou poznámku si zvlášť uzamknout. V případě, že jste ale aktivním uživatelem této sofistikované aplikace, jejíž název ani zdaleka neodpovídá tomu, co všechno umí, tak jste si mohli všimnout, že kdykoliv jste upravili nějakou starší poznámku, automaticky se přesunula na první místo v seznamu poznámek. A to samozřejmě ne každému musí vyhovovat. Proto si v dnešním návodu ukážeme, jak změnit řazení poznámek podle abecedy, data úpravy a data vytvoření.

Jak upravit řazení poznámek v iOS

Pro upravení řazení poznámek přejdeme na našem jablečném zařízení do Nastavení. Zde slidneme níže, dokud nenarazíme na kolonku Poznámky, kterou rozklikneme. Tady otevřeme možnost Řazení poznámek pod podnadpisem Zobrazení. Zobrazí se nám tři možnosti, ze kterých si jednoduše označením můžeme vybrat. Buď se budou poznámky seřazovat dle data úpravy (tak to je nastaveno ve výchozím nastavení), nebo se seřadí podle data vytvoření poznámky a nebo podle názvu, tzn. abecedně. Je jen na vás, co vám bude více vyhovovat.

Osobně si myslím, že je z těchto tří možností nejlepší možnost řazení dle data vytvoření. Neustále totiž vytvářím nové poznámky a většinou potřebuji, abych právě ty nejnovější měl po ruce. A navíc, když potom náhodou upravím starší poznámku, jsem zvyklý na její umístění níže v seznamu. Několikrát se mi už s výchozím nastavením řazení stalo, že jsem upravil starou poznámku a později jsem ji nemohl najít, protože byla v seznamu mezi prvními. Na rozdíly ve všech třech možnostech řazení se můžete podívat níže v galerii.

ios-notes-poznamky-fb

Dnes nejčtenější

.