Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o tom, že se hudební streamovací službě Apple Music podařil překonat další významný milník – pokořit hranici 40 milionů předplatitelů. Na tom by nejspíše nebylo nic tak zajímavého, kdyby ovšem jablečná streamovací služba nepovyrostla ze 38 milionů předplatitelů na 40 milionů během pouhých dvou týdnů. Podle analytiků se však dá podobně strmý růst očekávat i v následujících letech.

Podle analytika Bena Schachtera z Macquarie Capital bude Apple ze své streamovací služby v následujících letech doslova nadšený. V příštích třech letech totiž Apple Music každý rok povyroste o zhruba 40 %, díky čemuž se tak stane nejrychleji rostoucím segmentem v sektoru služeb, které Apple svým uživatelům nabízí. I díky tomuto růstu by tak mohla tato služba zdatně konkurovat Spotify, které si před ní zatím drží poměrně značný náskok, který by mohl kvůli zajímavým plánům společnosti ještě narůst. 

Pokud si však myslíte, že se díky růstu Apple Music bude Apple “topit” v penězích, nemáte tak úplně pravdu. Dá se sice očekávat, že růst přinese do jeho kasy opravdu zajímavé zisky, celkově se však dá streamovací průmysl označit za ne zcela nejvýnosnější. Společnosti, které jej provozují, totiž musí platit nemalé licenční poplatky, což samozřejmě zisky značně snižuje. 

Uvidíme, zda se tedy předpověď analytika vyplní či nikoliv. Vzhledem k tomu, že je streamování hudby stále více populární, bychom se tomu však nedivili. Jak už jsem však psal ve druhém odstavci, Spotify může v budoucnu ještě hodně zamíchat kartami. Na Applu pak bude jen to, jak si s novou situací na „herním poli“ poradí.

Apple Music FB 3

Dnes nejčtenější

.