Zavřít reklamu

Ačkoliv jsme v minulých týdnech slyšeli z několika zdrojů, že se letos druhé generace oblíbeného iPhonu SE nedočkáme, mnoho designérů nepřestává doufat a to, jak by mohl nový jablečný telefon vypadat, nám stále servírují. Poměrně zajímavé rendery se objevily například na webu Martina Hajka, jehož výtvory jsme vám již několikrát na našem webu představovali. Pojďme se na ně tedy podívat detailněji.

Jak můžete sami vidět, nový koncept se těm, které jste mohli vidět na našem webu v minulých týdnech, značně podobá. Designér se totiž přidržel klasických tvarů 4” iPhonu SE, přičemž pozměnil jen pár detailů. Například záda by nemusela být z hliníku, ale po vzoru loňských iPhonů ze skla. Díky tomu by se tak mohl telefon nabíjet i pomocí bezdrátového nabíjení, což by někteří jeho uživatelé určitě ocenili.

Zajímavou změnou prošel i fotoaparát, jehož čočka nyní vystupuje nad úroveň zad a podobá se fotoaparátům i iPhonů 7 či 8. Těžko však říci, zda by byl tento krok ze strany Applu úplně šťastný. Lepší fotografie by sice nejspíše zaručil, vystouplá čočka by se však stala zcela jistě terčem kritiky. 4” iPhony totiž lidé milují i kvůli tomu, že jsou jejich fotoaparáty do jejich těla zapuštěny a tudíž je není problém položit na stůl, aniž by se kymácely.

Třetí změnou je pak absence 3,5mm Jack konektoru, kterým nynější verze disponuje. Poslech hudby by tak byl nově možný pouze přes Lightning redukci na klasický Jack či přes bezdrátová sluchátka. I tato “novinka” by ale mohla vyvolat rozporuplné reakce, jako tomu bylo před rokem u iPhonu 7.

Nechme se tedy překvapit, zda na nás Apple nakonec s něčím podobným skutečně vyrukuje. Kdyby tomu tak však skutečně bylo, rozhodně bychom se nezlobili. Otázkou ale zůstává, zda by se dočkal solidních změn i vnitřek, či jej Apple vylepšil jen kosmeticky a spíš než dravce z něj vytvořil “průměrňáka”, který chce ještě nějaký čas udržet při životě.

iphone se 2 fb

Dnes nejčtenější

.