Zavřít reklamu

V současné době si takřka 40 milionů uživatelů zaplatí za to, aby mohli poslouchat Apple Music. Apple spustil službu v roce 2015, nicméně okolí bylo značně skeptické, ale nakonec se ukázalo, že i platforma jako Apple Music si vybuduje širokou základnu uživatelů, přestože má na trhu obrovskou konkurenci.

Apple Music stále čelí silné konkurenci ze strany Spotify a Google Play Music, avšak stále roste a roste. Streamingové služby se staly nejlepším způsobem, jak poslouchat hudbu.

Eddy Cue na festivalu SXSW oznámil, že Apple Music překonal milník 38 milionů předplatitelů. V minulém měsíci měla platforma 36 milionů předplatitelů, v září loňského roku 30 milionů a v červnu loňského roku 27 milionů. Znamená to tedy, že za posledních devět měsíců se základna posluchačů rozrostla o 9 milionů.

Apple Music vs. Spotify

Hlavním rivalem jablečné platformy je Spotify, které se na konci loňského roku chlubilo 71 miliony předplatiteli, což je dvakrát tolik, než má Apple. V polovině roku 2015, kdy debutal Apple Music, mělo Spotify 15 milionů předplatitelů, takže za posledního 2,5 roku rostlo mnohem rychleji než Apple Music.

Jedná se však o globální čísla. Situace ve Spojených státech amerických se liší. Apple Music zde roste údajně o 5 % každý měsíc, kdežto Spotify pouze o 2 %. Amerika by se tak mohlo stát prvním státem, který ovládne na úkor Spotify právě Apple Music.

Apple Music FB 3

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.