Zavřít reklamu

Voděodolnost loňských a předloňských iPhonů je vlastnost, na kterou jableční uživatelé čekali poměrně dlouho a nyní si jí plnými doušky užívají. Problém však nastane, když dojde iPhonu “šťáva” a je potřeba jej dobít. Pokud je totiž vlhký, není nabíjení zrovna dvakrát bezpečné a i Apple od něj v tomto případě odrazuje. To by se však mohlo v následujících letech změnit.

Apple podal před pár dny poměrně zajímavou patentovou přihlášku, která popisuje novou generaci Lightning kabelu. Ten by měl disponovat zcela novou koncovkou, která by se jednak proměnila v jakousi špičku a druhak by přinesla speciální těsnění. Respektive, Apple by jí podle popisu patentu vyráběl z takových materiálů, aby při vsunutí do telefonu vytlačil přebytečnou vodu a vše utěsnil tak, že by při nabíjení nehrozilo žádné riziko.

6a0120a5580826970c01b7c9567370970b-800wi

Ačkoliv je myšlenka nabíjení vlhkého iPhonu poměrně zajímavá a někteří z vás by tuto možnost nejspíše ocenili, zatím jsme od její realizace opravdu velmi daleko. Jelikož se totiž jedná o pouhý patent, je poměrně pravděpodobné, že se tohoto řešení nikdy nedočkáme. Apple si totiž patentuje podobných nápadů opravdu spousty a jen zlomek z nich nakonec spatří světlo světa. Navíc není nikde zaručeno, že by takto namyšlený konektor skutečně fungoval tak, jak si Apple představuje. Nechme se však překvapit.

Lightning Usb-c FB

Zdroj: patentlyapple

Dnes nejčtenější

.