Zavřít reklamu

Spory o tom, zda je lepší operační systém Android nebo iOS, vedou uživatelé těchto systémů prakticky od doby, co je jejich výrobci stvořili a postavili proti sobě. Nechme však teď chvíli všechny spory stranou a zaměřme se na to, jak moc jsou uživatelé ke svým systémům loajální. Přesně na to se totiž zaměřil nedávný průzkum agentury CIRP.

Podle průzkumu, který probíhal již v minulém roce, jsou uživatelé Androidu svému systému o něco málo oddanější, než jejich “nepřátelé” se systémem iOS. Zatímco systému IOS je věrných zhruba 86 % jeho uživatelů a nepočítá s tím, že by jej opustilo, u systému Android je to zhruba ještě o 5 % více. Zajímavé je, že si toto prvenství drží již od listopadu 2014, kdy se mu podařilo poprvé systém iOS ve věrnosti zákazníků překonat. Od té doby pak už jen zaznamenává pozvolný růst. Ostatně, pro lepší představu si prohlédněte graf níže.

androidioscustomerloyalty-800x327

Jedním z důvodů, který by mohl vysvětlovat, proč se těší Android u svých zákazníků velké oblibě, je hlavně jeho rozšířenost na spoustu smartphonů, které jsou mnohdy i cenově velmi dostupné. Právě díky dostupnosti Androidu, respektive nedostupnosti iOS, pro některé  zákazníky, je tak důvěra v operační systém Android de facto jedinou možností. Rozšířenost tohoto systému je tak logicky mnohem větší. Android však svým uživatelům nabízí i mnoho jiných zajímavých funkcí, díky kterém lze smartphone přizpůsobit přáním uživatele o poznání více než ten od Applu.

Apple-vs-Android-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.