Zavřít reklamu

Nositelná elektronika je v posledních měsících a letech mezi zákazníky stále populárnější a tak není divu, že se jí snaží její výrobci neustále inovovat, aby jí oslovili co nejvíce lidí. Své o tom ví i Fitbit, který se pohybuje v tomto sektoru již poměrně dlouho a pár povedených kousků hlavně z řad fitness náramků v minulosti představil. Minulý rok se mu však nevydařil tak skvěle, jak sám očekával, a proto již plánuje, jak to v letošním roce napravit.

Na úterním setkání s investory přiznal generální ředitel společnosti Fitbit James Park, že se společnost dostala skutečně na nižší čísla, než všichni očekávali. Společnost však rozhodně nehází flintu do žita a již plánuje, jak tuto nelichotivou skutečnost změnit. I kvůli tomu tak Park prozradil, že se letos dočkáme nových chytrých hodinek, které by měly oslovit daleko větší masu lidí. Z tohoto prohlášení tak víceméně vyplývá, že vloni představené smartwatch Fitbit Ionic, které měly být velkou konkurencí i pro Apple Watch, nenaplnily zcela očekávání.

Zacíleno na ženy 

Co se týče chystaných hodinek, ty by měly být nástupcem modelu Fitbit Blaze, který společnost představila již před “dlouhými” dvěma lety. V hodinkách pak poběží systém Fitbit OS, který se objevil právě v modelu Ionic. Ten je sice poměrně zajímavý, na druhou stranu však nepříjemně uzavřený, kvůli čemuž se nemůže zatím se systémy, které jsou využívány ve smartwatch jiných značek rovnat. Na podobné předpovědi je ale zatím ještě příliš brzy.

Ačkoliv toho o nových smartwatch ještě příliš nevíme, podle dostupných informací by chtěl Fitbit oslovit tímto modelem hlavně ženy. Kvůli tomu se tak rozhodl o menší rozměry těla, než použil u již zmíněného Ionicu. Zákazníci si pak budou moci podle zdroje wareable vybrat hned ze čtyř barev – černé, stříbrné, růžovo-zlaté a šedé. Cena by se měla pohybovat na nižší úrovni, než kterou si Fitbit účtuje za model Ionic ale zároveň výše, než kolik stojí model Blaze. Odhadem bychom za ně tak mohli zaplatit něco kolem šesti tisíc.

fitbit new smartwatch fb

Dnes nejčtenější

.