Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi majitele výročního iPhonu X, pravděpodobně vám obrazy na umělecké výstavě, která otevřela své dveře ve Španělsku, něco říkají. Ano, jedná se o tapety z ikonického iPhonu X. Španělská výtvarnice a designérka Ana Montiel vytvořila sérii pestrobarevných obrazů, podle nichž byly vytvořené živé tapety pro iPhone X.

Série obrazů a exponátů se jmenuje Fields. Původně digitální obrazy, které byly přeneseny na plátno, spatřily světlo světa na podzim minulého roku, kdy cupertinská společnost představila iPhone X a zabudovala do iOS 11 tři živé tapety inspirované právě obrazy výtvarnice Montiel. Jedna z tapet je dokonce vyobrazena na přední straně balení iPhonu X a na domovské stránce Apple.com.

Ukázka série Fields:

Další tři živé tapety představené v iPhonu X vytvořil umělec Thomas Blanchard, který navrhuje úžasné pohybové vizuály pomocí barvy, oleje a mýdla. Jeho animace byly představeny v reklamě na iPhone X, která je doprovázena hudbou od dua Sofi Tukker.

Montiel má s Applem podepsanou dohodu o mlčenlivosti, a tak nemohla podrobně popsat spolupráci s technologickým gigantem, ale naznačila, že obrazy ze série Fields jsou součástí projektu zvaného Hidden Realities, který mimo jiné zahrnuje digitální kresbu, tisk Lightjet a akrylové obrazy. Montiel plánuje v druhé polovině letošního roku rozvinout projekt Hidden Realities do virtuální reality.

Pokud tedy máte cestu do Španělska, zavítejte do galerie Sala Amós Salvador Museum ve španělském městě Longroño. Shlédnutí těchto děl totiž stojí rozhodně za to.

fields2-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.