Zavřít reklamu

Pokud si vašeho jablečného miláčka rádi chráníte ochranným krytem, zcela jistě jste už slyšeli o ochranných obalech od společnosti Spigen. Spigen nabízí nejen úžasně designované kryty, ale i mnoho dalšího příslušenství pro váš telefon. V dnešním recenzi vám ukážu dle mého názoru jedny z nejhezčích krytů pro iPhone X, které jsem měl možnost držet v ruce a vyzkoušet. Jedná se o kryty Spigen Pro Guard a Spigen Reventon. Design těchto krytů je doopravdy povedený a taktéž nepochybuji o jejich funkčnosti – tzn. ochraně telefonu. Dost už bylo úvodu, pojďme se raději společně podívat na přednosti obalů, jejich balení a můj názor na ně.

Oficiální specifikace

Spigen Pro Guard

Kryt Pro Guard je velice odolný a designově skvěle zpracovaný ochranný kryt pro váš iPhone X. Kryt přesahuje cca 1,5mm přes displej, tudíž i kdyby se vám povedlo telefon pustit nešikovně na zem displejem dolů bez ochranného skla, celý náraz absorbuje obal, nikoliv displej vašeho telefonu. Rohy krytu Pro Guard jsou navíc vyrobeny z TPU materiálu, tudíž při pádu chrání nejzranitelnější místa ještě více. Instalace celého krytu je velice jednoduchá a zabere jen několik vteřin. Samozřejmě se dá zařízení bez sebemenšího problému nabíjet i v případě, že je kryt na iPhonu X nasazen.

Spigen Reventon

Kryt Reventon se skládá ze tří částí, prostřední část je z TPU. Přední a zadní rám je z polykarbonátu. Zařízení se dá stejně jako v případě krytu Pro Guard nabíjet i synchronizovat s nasazeným obalem, opět bez jakéhokoliv problému. Vše funguje tak, jak má – kryt dokonale přilne k vašemu zařízení a chrání ho na 100 %.

Balení

Balení obou krytů je víceméně stejné, a proto tento odstavec nebudu rozdělovat pro každý kryt zvlášť. Pokud by vás zajímalo, jak vypadá jednotlivé balení každého krytu, můžete tak učinit v galerii níže, kde je celé balení krytů nafoceno zvlášť. Pokud se rozhodnete objednat si jeden z krytů Pro Guard nebo Reventon, přijde vám světlá krabička, která na přední straně nese označení krytu. Co je zajímavé, je skutečnost, že na přední straně krabičky naleznete obrázek, který zobrazuje celou konstrukci krytu. Na zadní straně se nachází, jak už to bývá zvykem, informace o krytu v různých jazycích. První věc, kterou po otevření krabičky uvidíme, je kryt v celé své kráse. Kryt můžeme vytáhnout společně s plastovým držákem. Pod ním se totiž nachází menší papírová krabička, ve které se nachází dva kusy skla na displej iPhonu X. Ano, doopravdy dostanete ke každému obalu dvě skla a je jen na vás, jak s nimi naložíte. Pokud však sklo nalepíte ihned před nasazením krytu, můžete se těšit na téměř 360º ochranu celého zařízení, o tom ale v dalším odstavci.

Balení Spigen Pro Guard:

Balení Spigen Reventon:

Zpracování a design krytů

Oba dva kryty jsou si vcelku podobné, a proto budu psát opět za oba dva najednou. Jak už jsem zmínil v úvodu, Spigen kryty doopravdy umí, a to jak po designové stránce, tak i po stránce funkční. Samotné zpracování krytů je více než skvělé. Kryty padnou do ruky, dobře se drží a hlavně iPhone X chrání. Ochranu navíc ještě zdokonaluje sklo, které když si nalepíte, tak získáte ochranu celého zařízení z obou stran a je velice nepravděpodobné, že by se iPhone nějakým způsobem rozbil. To už byste museli mít doopravdy veliké štěstí, aby se vám to podařilo. Oba dva kryty, jak Pro Guard, tak Reventon, mají osobitý futuristický design a vypadají velmi luxusně. Doopravdy se v případě těchto krytů nemusíte bát, že byste si je museli sundávat například před nějakou pracovní schůzkou. Hodí se totiž prakticky ke všem situacím.

Tlačítka na bocích telefonu jsou taktéž chráněna obalem. U některých krytů se stává, že tlačítka nejdou moc dobře mačkat a musíte vyvinout veliké množství síly, u těchto krytů však naštěstí není třeba. Síla, kterou je třeba vyvinout, je úplně stejná jako v případě, kdy používáte iPhone bez krytu. Jediné tlačítko pro přepínání tichého režimu není chráněné. Velmi kladně hodnotím i to, že pokud se rozhodnete pustit si hudbu, nic vám v tom nebrání. Kryt je totiž přizpůsoben i pro hlasité poslouchání hudby a nemusíte se tak bát nějakého útlumu zvuku nebo snížení jeho kvality.

Přece jenom ale mají kryty jednu malou nevýhodu. Pokud budete kryt nosit delší dobu a nebudete jej sundávat, může se do spodní části telefonu, kde se nachází lightning konektor a reproduktory, nachytat prach a nepořádek, například z kapsy. Každopádně, nic co by nevyřešil navlhčený hadřík a nebo vatová tyčinka do uší.

Zpracování Spigen Pro Guard:

Zpracování Spigen Reventon:

Využití obalu

Osobně jsem si zamiloval kryt Pro Guard. Na iPhonu X jej nosím od té doby, co se mi dostal pod ruce a nedám na něj dopustit. Většina okolí kryt chválí, prohlížejí si ho a ptají se mě, kolik takový kryt stojí. Spigen má doopravdy překrásné kryty a mi je velmi líto, že je budu muset poslat zpět do prodejny iPouzdro.cz, odkud jsme kryty na recenzi dostali. Stejně si ale myslím, že mi to nedá a kryt Spigen Pro Guard si brzo zakoupím.

Slevový kód

Ve spolupráci se společností iPouzdro.cz jsme si pro vás opět připravili 10% slevový kód, který můžete uplatnit na oba dva kryty – jak Pro Guard, tak Reventon. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „lsareventon„. Kód je platný do 27. února 2018, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve.

Závěr

Pokud sháníte kvalitní obal s líbivým designem, nejspíše jste právě našli ten pravý. Při koupi tohoto se totiž rozhodně nespálíte. Skvěle zkombinovaná ochrana telefonu s povedeným designem je totiž u tohoto krytu velmi silná zbraň. Závěrem bych rád poděkoval společnosti iPouzdro.cz za zapůjčení nejen těchto krytů od společnosti Spigen, ale zpětně bych i rád poděkoval za zapůjčení voděodolného krytu Catalyst, jehož recenzi si můžete přečíst zde. Doufám, že jsem vás o bezkonkurenční kvalitě a skvělém designu těchto Spigen krytů přesvědčil. Pokud ano, kryty můžete zakoupit pomocí tohoto odkazu:

Pouzdra Spigen Pro Guard a Spigen Reventon můžete zakoupit buď z odkazu výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

rsz_ipouzdroprodejna
spigen_ipouzdro_fb

 

Dnes nejčtenější

.