Zavřít reklamu

Současným trendem jsou elektrická vozidla, přičemž šéf designér Klaus Bischoff z automobilového koncernu Volkswagen uvedl, že společnost se při navrhování designu elektrických vozidel inspiruje právě u kalifornského giganta.

Bischoff prozradil, že design produktů od Applu je vždy čistý, jasný a má nějaký význam. Bischoff poskytl krátký rozhovor agentuře Reuters. „Aktuálně definujeme hodnoty Volkswagenu pro éru elektrifikace,“ prozradil Bischoff. Dále uvedl, že cílem výrobce automobilů je představit zcela novou architekturu, která bude co nejprestižnější.

Volkswagen na ženevském autosalonu, který se bude konat ve dnech od 5. do 7. března, představí jeho vlastní elektromobil. Co se týká elektromobilů, Volkswagen za jinými společnostmi doposud zaostával, avšak Evropa i Čína zpřísnily předpisy týkající se emisí, což přinutilo i firmu jako Volkswagen začít vyrábět elektrická auta. „Společnost Volkswagen slíbila, že investuje 34 miliard euro do elektromobilů, autonomní technologie a digitální mobility, a to do roku 2022.“

Bischoff řekl, že za 25 let jeho působení ve firmě to začíná být teprve teď zajímavé. „V minulosti bylo vše velice centralizované a na cestě k úspěchu byly velice omezené hranice. Dnes je nejzajímavější doba mé kariéry.“

Volkswagen už ukázal koncept elektrického autobusu, který by měl údajně do výroby vstoupit v roce 2022. Společnost navíc nedávno uvedla, že plánuje vyrábět 1 500 eleketromobilů denně v německém Sasku.

vw bus fb

Zdroj: Reuters

Dnes nejčtenější

.