Zavřít reklamu

Velmi oblíbená aplikace umožňující videohovory přes internet trpí závažným neduhem. Ve Skypu totiž před pár dny objevili bezpečnostní experty poměrně závažnou chybu, která umožňuje hackerům proniknout do počítače a plně jej ovládnout. Jak se však zdá, Microsoft si dá s opravou na čas.

Chyba, která postihla verze Skypu jak pro macOS, tak i pro Windows, je podle slov Microsoftu na opravu velmi náročná, kvůli čemuž se její oprava protáhne. Podle prvotních zpráv totiž bude potřeba zasáhnout opravdu hluboko do softwaru. Pro Microsoft je tak podle jeho vlastních slov jednodušší provést u této aplikace velmi rozsáhlou revizi, po které nejspíš nezůstane kámen na kameni, než aby se pouštěl do oprav pomocí aktualizací. Ačkoliv se může zdát tento krok zprvu jak ne zcela šťastný, protože by mohl opravu celé chyby prodloužit, ve výsledku budou mít vývojáři daleko větší jistotu, že neduh Skypu vymýtili.

Buďte obezřetní

Snad se tedy dočkáme bezpečného Skypu co nejdříve. V tuto chvíli vám však nemůžeme poradit nic jiného, než být zkrátka a jednoduše obezřetní. Ačkoliv je totiž riziko napadení daleko větší na počítačích s Windows, jisté riziko pro macOS tu pořád je. Na druhou stranu však nemá cenu dělat z komára velblouda a myslet si, že jste jakožto oběť další na řadě. Hackerských útoků, které by s touto chybou souvisely, je totiž s největší pravděpodobností poměrně málo, jelikož o nich není nikde ve světě slyšet. Proto berte předchozí řádky spíše jako upozornění na to, že i tak hojně využívanému softwaru se podobné bezpečnostní patálie nevyhnou.

skype

Zdroj: 9to5mac, zdnet

Dnes nejčtenější

.