Zavřít reklamu

Začátky s iOS občas bývají krušné. V tomto případě se ale vsadím, že i dokonce někteří pokročilí uživatelé tento tip nemusí znát. Já osobně jsem se o tomto triku dozvěděl asi rok po tom, co jsem si pořídil svůj první iPhone. Jedná se o jednoduchou vychytávku, díky které nemusíte v aplikaci Fotky v iOS klikat na každou fotku zvlášť – pokud chcete označit více fotek najednou, existuje jednoduché gesto, které vám označování velkého počtu fotek ulehčí.

Jak označit více položek ve Fotkách najednou

První krok, který musíme provést, je samozřejmě otevřít aplikaci Fotky. Zvolíme si album, ze kterého chceme fotky vybrat a poté klikneme v pravém horním rohu na tlačítko Vybrat. Nyní klikněte na fotku, od které chcete začít označovat. Prst ale z fotky nepouštějte a pokračujte ním dále až k poslední fotce, kterou chcete označit. Většinou gesto, které provádíte, připomíná úhlopříčku, tzn. že začínáte v levém horním rohu a končíte v pravém dolním. Pokud si nejste 100% jisti, jak na to, určitě se podívejte do galerie níže, kde je vše jednoduše vysvětleno pomocí obrázků a animace. Pomocí tohoto gesta můžete samozřejmě fotky jak označit, tak i odznačit.

Poté, co si označíte veškeré fotky, které chcete, můžete je klasicky sdílet, přesunout pomocí AirDropu, přesunout do ostatních složek a další. Jak už to u těchto gest bývá, nejdříve je lepší si je párkrát zkusit, abyste si je osvojili a pochopili, jak fungují. Zcela jistě vám ale zjednoduší život a zkrátí čas v případě, že musíte označit hodně fotek najednou.

oznacit-vice-fotek-fb

Dnes nejčtenější

.