Zavřít reklamu

Když v lednu roku 2010 Steve Jobs představil první iPad, jen těžko by tehdy někoho napadlo, že si tento produkt svět tabletů v následujících letech doslova podmaní a bude mu vládnout pevnou rukou. Přeci tomu tak však je. iPad si totiž svou oblibu neustále drží a podíl na světovém trhu s tablety ještě více navyšuje.

Na celosvětový trh s tablety se před pár dny zaměřila i výzkumná společnost IDC. Při zkoumání trhu s tablety zohlednila prodeje iPadů, které před týdnem prozradil samotný Apple a porovnala je s daty, které získala buď průzkumem trhu nebo od ostatních výrobců tabletů. A výsledek? iPad je stále jasným králem.

idc-4q17-tablet-sales-chart-800x454

V roce 2017 prodal Apple celkem 43,8 milionů iPadů, což je zhruba dvakrát více, než co prodal konkurenční Samsung a Amazon dohromady. Tyto společnosti totiž prodaly 24,9, respektive 16,7 milionů tabletů. Kdybychom se pak na situaci na trhu podívali skrze procenta, Apple si na něm drží podíl neskutečných 26,8 %. To znamená, že každý čtvrtý prodaný tablet v loňském roce byl právě ten s nakousnutým jablkem na zádech. Oproti roku 2016 pak vzrostl podíl Applu o slušných 2,5 %.

Tohoto bychom se mohli letos dočkat:

Z iPadů má slušné zisky

Ačkoliv se iPad netěší mezi produkty Applu takové oblibě jako třeba jablečné telefony, své nenahraditelné místo v portfoliu rozhodně má. V minulém roce za něj totiž Apple utržil velmi solidních 5,8 miliard dolarů, což je meziroční nárůst o 6 %. Průměrná prodejní cena iPadů se pak i díky velmi oblíbeným iPadům Pro zvýšila ze 423 na rovných 445 dolarů.

Pokud si však myslíte, že je iPad již na svém maximu, jste nejspíše na omylu. Jablečná společnost totiž nejspíš letos představí upgradovaný iPad Pro s bezrámečkovým designem a Face ID, což by mohl být podle mnoha solidní trhák. Snad se tedy podobného produktu skutečně dočkáme a Apple ním lásku k jablečným tabletům ještě více rozdmýchá.

10-5 iPad Pro FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.