Zavřít reklamu

V současné době jablečné produkty pomáhají lidem v běžném životě. Už mnohokrát Apple Watch zachránily život jejich nositelům, přičemž o jednom případu jsme vás shodou okolností informovali včera. Ale tentokrát se zaměříme na iPad, který změnil život lidem se zdravotním postižením. Hendikepovaní studenti mají možnost užívat si hudbu právě díky tabletu s logem nakousnutého jablíčka. Dokonce některé jedince přiměl mluvit, přestože nikdy předtím nemluvili.

Postižení studenti se snažili hrát na klasické nástroje, ovšem kvůli autismu a motorickým problémům to nebylo možné. Pianista Adam Goldberg, který vyučoval hudbu na škole v Queensu v New Yorku, chtěl studetům nabídnout nástroj, na který mohou hrát, a tak jim poskytl iPad. Požádal o grant na nákup osmi iPadů, díky kterým mohly děti vytvořit vlastní kapelu P177Q iPad Band.

Překvapena byla dokonce i ředitelka školy Cathy Post, když viděl, že děti si dokážou užívat hudby, i když mají autismus. Co se týká samotných dětí, některým se zvýšilo sebevědomí. Jeden student, který nikdy předtím nemluvil, si dokonce zazpíval na pódiu několik skladeb a dokonce si je sám napsal.

Není divu, že celá věc upoutala pozornost CEO Tima Cooka, který pochválil děti na Twitteru:

Rodiče studentů jsou opravdu nadšení a šťastní, přičemž mnozí z nich doslova pláčou radostí, když vidí své děti zpívat na jevišti.

kids boy iPad FB

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.