Zavřít reklamu

Milujete svět stavebnice LEGO? Pak vás následující řádky rozhodně potěší. Dánský hračkářský gigant totiž dnes představil opravdu úžasnou aplikaci založenou na rozšířené realitě ARKit, díky které jeho LEGO figurky či stroje ožijí.

Podle informací, které jsou v tuto chvíli dostupné, je hlavním úkolem aplikace doplnění chybějících fyzických sad stavebnice digitálním obsahem a zajistit tak daleko lepší prožitek z hraní si. LEGO totiž věří, že je jeho stavebnice skvělým nástrojem kreativity a díky doplňku ve formě ARKitu ji může dítě rozvíjet daleko více než doposud.

A jak vlastně bude celá “virtuální” stavebnice fungovat? Zcela jednoduše. Buď se rozhodnete svůj LEGO set doplnit o nějaké zajímavé prvky a své město například rozšíříte o fungující železnici či záchrannou stanici, nebo si vystačíte pouze s AR Studiem. To totiž alespoň podle videa nabízí poměrně pěkné možnosti, které vás mohou na pár chvil bez problému zabavit. Navíc se s ním můžete zabavit prakticky kdekoliv bez nutnosti mít s sebou fyzický set.

Rodičům odpadnou starosti

Z nové aplikace však nebudou podle LEGA nadšeny jen děti. I rodiče jí totiž podle něj značně ocení. Díky ní totiž zjistí, jaké LEGO se jejich dětem nejvíce líbí a podle toho se rozhodnou pro jeho nákup či pro zvolení jiné varianty. Odpadne tak stres z toho, že se své ratolesti netrefíte do vkusu.

Pokud tedy vlastníte iPhone či iPad s podporou ARKitu, určitě hlídejte App Store a až se v něm aplikace objeví, což by mělo být podle LEGA každou chvílí, neváhejte a otestujte ji. Alespoň podle videí totiž vypadá opravdu zábavně.

lego-ar-studio

Dnes nejčtenější

.