Zavřít reklamu

Pokud jste se již od červnového WWDC těšili na chytrý reproduktor HomePod, který měl Apple začít prodávat již letos v prosinci, budete nejspíš následujícími řádky zklamaní. Jablečná společnost totiž ze svého záměru ustoupila a prodeje HomePodu jsou tak zatím v nedohlednu.

Při pohledu do kalendáře, jehož listy se neúprosně blíží k prosinci, bylo všem jasné, že se oznámení data zahájení prodejů HomePodu Applem neúprosně blíží. Protože však bylo v posledních týdnech spíše ticho po pěšině, rozhodli se redaktoři serveru MacRumors a pár dalších serverů Apple požádat o vyjádření, které by tajemství okolo zahájení prodejů jablečného reproduktoru rozklíčovalo. Apple jim vyšel vstříc a novinky, byť ne zcela příjemné, prozradil.

Ve vyjádření totiž Apple uvedl, že potřebuje ještě trochu více času,  než HomePod připraví k prodejům. Je si sice vědom toho, že se zahájením prodejů nemůže dlouho otálet a čas ho velmi tlačí, vypuštění HomePodu ve fázi, v jaké je, by však šťastné rozhodně nebylo. Zahájení prodejů se tak v USA, Velké Británii a Austrálii odkládá na začátek roku 2018. Zbytek světa se pak dočká HomePodu logicky ještě později.

Zpoždění není v poslední době výjimkou

Zpoždění prodejů, které chytrý reproduktor zasáhly, nejsou bohužel v poslední době u Applu žádnou výjimkou. Krom poměrně pozdního spuštění prodejů prémiového iPhonu X se totiž podobná situace odehrála i přesně před rokem. Jablečná společnost tehdy posunula zahájení prodejů bezdrátových sluchátek AirPods z října na prosinec, protože potřebovala též nějaký čas navíc.

Tajemství okolo HomePodu tak rozluštíme nejdříve v prvních měsících příštího roku. Snad se tedy dočkáme alespoň slíbeného iMacu Pro, který se měl na pulty obchodů dostat též v průběhu prosince. Zpoždění dvou produktů by totiž rozhodně dobrá vizitka nebyla.

homepod-white-fb

Dnes nejčtenější

.