Zavřít reklamu

Apple vede už několik měsíců poměrně ostrou právní bitvu s Qualcommem, která zdaleka nemá konce. Ačkoliv to chvíli vypadalo, že by se mohly společnosti vypořádat mimosoudně, Apple nakonec cestu příměří zamítl. Podle agentury Reuters čelí Apple dalšímu obvinění kvůli porušování patentů, tentokrát však žalobu nepodal Qualcomm, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Komise pro mezinárodní obchod zahájila vyšetřování cupertinské společnosti, která údajně porušuje další patenty. Podle zprávy se problém týká vybraných modelů iPhonů, iPadů, Apple TV, iPodů a Maců.

„Americká Komise pro mezinárodní obchod v úterý oznámila, že zahájila vyšetřování společnosti Apple z důvodu porušování práva z patentu u různých zařízeních,“ uvádí agentura Reuters.

Vyšetřování vyvolaly dvě společnosti z kalifornského okresu Orange County, a to Strategic Technology Partners a Aqua Connect. Firmy v říjnu letošního roku podaly na Apple žalobu, že s některými funkcemi v systému macOS porušuje jejich patenty, avšak zdá se, že vyšetřování Komise pro mezinárodní obchod má mnohem větší charakter.

Apple China

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.