Zavřít reklamu

Apple provedl změnu v Apple ID. Poprvé se mohou uživatelé, kteří se do Apple ID přihlašují přes e-mailovou adresu třetí strany, přihlásit i pomocí e-mailových adres od Applu končících na @icloud.com, @me.com nebo @mac.com.

Doposud bylo možné u Apple ID změnit e-mailovou adresu třetí strany jen na další e-mailovou adresu třetí strany, přičemž nebylo možné použít e-mailovou adresu přímo od Applu. Avšak jeden čtenář serveru MacRumors byl znepokojen, a tak rozeslal vedení cupertinské společnosti e-mail, ve kterém žádal o napravení tohoto nedostatku. Čtenář brzy obdržel odpověď od Applu, který přislíbil, že se bude problémem zabývat. Tak se také stalo a čtenář byl včera informován, že problém je vyřešen.

„Před několika týdny jsem poslal e-mail Timu Cookovi, Craigu Federighiovi, Phili Schillerovi a Eddymu Cueovi. Vysvětlil jsem jim situaci a zeptal jsem se jich, zda by to nemohli opravit. Minulý týden mi Apple napsal a telefonoval. Žena, se kterou jsem mluvil, mi řekla, že problém bude zaslán inženýrskému týmu, aby byl vyřešen. Dnes jsem obdržel další e-mail, ve kterém bylo uvedeno, že je problém vyřešen. Konečně můžu nastavit svůj Apple e-mail i jako Apple ID.“

Apple na podpoře aktualizoval i stránku Change Your Apple ID, kde informuje o provedených změnách a potvrzuje, že e-mailovou adresu třetí strany si můžete změnit na adresy @icloud.com, @me.com nebo @mac.com. Avšak na české podpoře stránka Změna Apple ID prozatím není aktualizovaná.

Pokud si změníte dosavadní e-mailovou adresu třetí strany v Apple ID na e-mailovou adresu končící na @icloud.com, @me.com nebo @mac.com, Apple vás bude varovat, že už potom nemůžete e-mail změnit zpět.

Jestliže si chcete změnit e-mailovou adresu v Apple ID na oficiální Apple adresu, potom byste si měli první přečíst příslušný dokument a postupovat podle něj. Je totiž nezbytné odhlásit se od všech iOS zařízení před tím, než budete provádět změnu.

Prozatím si ještě ne všichni uživatelé mohou měnit svá Apple ID. Je možné, že služba ještě není plně funkční. V tomto okamžiku není ještě jasné, proč některým lidem změna nefunguje.

Apple ID FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.