Zavřít reklamu

Apple už tento týden v pátek spustí předobjednávky na prémiový iPhone X s 5,8palcovým Super Retina OLED displejem a revoluční TrueDepth kamerou. Ačkoliv by se zdálo celkem logické, že Apple bude usilovat o to, aby se prodalo co nejvíce kusů výročního modelu, ředitelka oddělení pro kamenné prodejny tuto domněnku tak trochu vyvrátila. Angela Ahrendts uvedla, že zaměstnanci Apple Storů nebudou zákazníkům vnucovat iPhone X.

Ahrendts se zúčastnila otevření maloobchodní prodejny na Michigan Avenue v Chicagu. Během slavnostní události zodpověděla CNBC několik otázek, přičemž mimo jiné uznala, že zákazníci mají různé potřeby, které ne vždy vyžadují nákup nejdražšího iPhonu.

„Ve firmě jsme říkali, že je to iPhone pro každého,“ řekla Ahrendts. „Já dávám ale přednost tomu, abychom se vás zeptali, pro koho chcete iPhone kupovat. Pokud bude mít uživatel 6 nebo 7 let, co potřebuje? Děláme to tak i s Macem, děláme to tak i s iPadem, tak proč bychom to neměli dělat i s telefonem?“

V České republice se bude 64GB varianta iPhonu X prodávat za 29 990 korun a 256GB varianta za 34 490 korun. Pro srovnání, iPhone 8 a iPhone 8 Plus startují na 20 990 korunách a 23 990 korunách.

Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo navíc uvedl, že po spuštění prodeje iPhonu X budou k dispozici pouze 2 až 3 miliony jednotek. Předobjednávky budou spuštěny už 27. října.

Real iPhone X FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.