Zavřít reklamu

Pokud máte rádi mysteriózní tématiku a grafiku her typu Mario či Sonic, máme pro vás skvělý tip na hru. Na Netflixu běží seriál Stranger Things, který je hororovou či mysteriózní tématikou přímo propletený. Protože je tento seriál opravdu zajímavý a plný zvratů, není divu, že je u diváků velmi oblíbený (například na ČSFD si drží skvělých 91 %). Jeho tvůrci se proto rozhodli, že divákům zkrátí čekání na další sérii vydáním hry na iOS, která celou tématiku zachycuje.

Nostalgie na každém kroku

Ihned po spuštění hry na vás dýchne klasická kostičkovaná grafika, kterou doprovází na každém kroku retro zvuky z dob prvních videoher. Kdo však nemá k těmto věcem odpor, určitě si hru užije.

Na výběr máte zde dvou módů, přičemž je jeden označen za opravdu hard core a druhý za spíše poklidnější. Osobně jsem zvolil variantu B, protože se v hororech úplně nevyžívám a infarkt si při testování hry přivodit opravdu nechci. I tak byla však hra poměrně nehostinná a nějakou chvíli trvalo, než jsme ji přišel na kloub. Přesto všechno je ale opravdu zábavná a zabaví vás  na dlouhé desítky minut.

Postupem času byste si měli moci vybrat ze sedmi hratelných postav, přičemž má každá svou spefickou schopnost, pomocí které jdou vyřešit záludné hádanky, hlavolamy či úkoly. Samozřejmě se při tom nevyvarujete pěstních soubojů či rozbíjení nejrůznějších překážek na cestě v cíli. Ostatně, bez toho by to byla ukrutná nuda.

Poctivých deset hodin zábavy

Velmi příjemným zjištěním u této hry je hlavně její poměrně dlouhá herní doba. Ta dosahuje podle recenzentů z TouchArcade více než deseti hodin. Ve hře navíc nenajdete žádné mikrotransakce, takže si ji užijete skutečně pěkně po staru a od nuly. O to víc je však zábavnější.

[appbox appstore id1220479307]

Pokud si tedy chcete čerstvou novinku z roku 2017 v těle her z 90. let vyzkoušet, s chutí do toho. Zklamaní určitě nebudete.

stranger things fb

Dnes nejčtenější

.