Zavřít reklamu

Ve středu večer vydal Apple pro vývojáře první betu nového iOS 11.1. V návaznosti na to pak včera večer poslal mezi testery veřejnou betu, kterou si může stáhnout v podstatě jakýkoli majitel iPhonu nebo iPadu po registraci do Apple Beta Software programu. Ačkoli se jedná o větší sekundární verzi systému, která v případě iPhonu 7 vyžaduje stažení balíčku o velikosti 2,1 GB, přináší iOS 11.1 jen pár menší novinek. I tak by byl ale hřích si je všechny neshrnout, pojďme tedy na to.

V drtivé většině případů se jedná o upravené animace, které navíc běžný uživatel mnohdy ani nepostřehne a je potřeba rozdíly oproti starší verzi skutečně zkoumat. O něco větší novinkou jsou změny u AssistiveTouch, tedy funkce, po které uživatelé sáhnout v případě nefunkčního home buttonu nebo postranních tlačítek. Více už prozradí kompletní výčet novinek níže.

Novinky v iOS 11.1 Beta 1

  1. Lehce upravená animace při odemykání zařízení
  2. Pozměněná animace při aktivování fotoaparátu z uzamčené obrazovky
  3. Upravené animace při přechodu z jedné aplikace do druhé skrze notifikaci
  4. Vylepšená animace při použití zkratky pro rychlé vyjetí na úplný začátek stránky (v iOS 11.1 dojede konec stránky plynuleji)
  5. Přepracované ikony v iBooks Store
  6. Při zadání špatného hesla na uzamčené obrazovce se na iPhonech 7 a novějších neaktivuje haptická odezva
  7. V Nastavení –> Obecné –> Zpřístupnění –> AssistiveTouch se pro stejnojmennou funkci nachází nové menu pro vlastní akce (klepnutí, poklepání, dlouhé stisknutí a 3D Touch)
  8. AssistiveTouch se otevírá v místě, kde máte na displeji umístěnou zkratku pro jeho aktivaci. Doposud se otevíral vždy přesně uprostřed displeje
  9. AssistiveTouch zobrazuje nové ikony pro Siri, Domů a Gesta
  10. V Nastavení –> Obecné –> Omezení se nachází upravená ikona pro fotoaparát, která je nyní stejná jako všechny ostatní v systému
  11. Při prvním zapnutí aplikace Hudba se uvítací okno zobrazí uprostřed displeje
  12. U klávesnic, které podporují našeptávání (například anglická) se nyní navrhují až tři emotikony namísto jedné

iOS 11.1 FB

Dnes nejčtenější

.