Zavřít reklamu

Přestože Apple bude již za měsíc přijímat objednávky na nový iPhone X, finální produkce ještě nezačala. Analytik společnosti Raymond James, Christopher Caso, provedl tento týden kontrolu dodavatelských řetězců a ve zprávě investorům, kterou obdržel server Barron’s, se podělil o své poznatky z výrobního plánu.

Podle Christophera se k již existujícím prodlevám, souvisejících s produkcí a budoucí distribucí iPhonu X, přidaly další. Caso uvádí, že výroba by měla začít v polovině října, což je později, než odhadovaly dřívější předpovědi. Kvůli dalšímu zpoždění by se výroba mohla naplno rozjet až v prosincovém kvartálu.

„Je zajímavé, že zatímco průmysl v širokém měřítku předpokládal jistý posun v produkci, naše kontroly napovídají tomu, že v plánech došlo k dalšímu přírůstkovému zpoždění, které by – spolu s objednávkami, potvrzenými v minulém týdnu – mohlo posunout výrobu až na prosincový kvartál,“ stojí ve zprávě.

¨

„Zatímco naše kontroly stále ještě probíhají, naznačuje počáteční zpětná vazba z našich setkání, že finální produkce iPhonu X ještě nezačala, a počátek výroby je očekávaný v polovině října. To znamená zpoždění zhruba o měsíc ve srovnání s očekáváními z uplynulého měsíce, a dvouměsíční zpoždění ve srovnání s očekáváními z letošního června. Zpoždění je ale v souladu s komentáři společnosti Diodes z minulého týdne, které naznačovaly, že se načasování od oznámení výsledků za červnový kvartál změnilo.“

Zpoždění ve výrobě iPhonu X by mohlo přinést i jistá omezení v jeho dodávkách. Předobjednávky výročního telefonu budou zahájeny 27. října, oficiální zahájení prodeje je naplánováno na 3. listopadu.

iPhone X packaging FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.