Zavřít reklamu

Od úterní konference Applu nás dělí poslední desítky hodin a napětí vrcholí. Informace, které nám odhalila finální verze iOS 11, takzvaná Golden Master, kterou Apple uvolnil v předchozích dnech pro pár vyvolených, nám však mnoho otazníků rozklíčovaly a vypadá to, že nás už takřka nic nepřekvapí. Například už víme, jak bude vypadat rozhraní pro Face ID.

Hned na úvod si musíme objektivně přiznat, že Touch ID skutečně odzvonilo. Objevy, kterými se na svém Twitteru pochlubil vývojář Guliherme Rambo, však naznačují, že se není čeho obávat. Minimálně uživatelské rozhraní a ukládání vašeho obličeje pro budoucí odemykaní totiž nevypadá vůbec špatně.

Jakmile klepnete na položku „Enroll Face“, systém iOS vás pořádá, abyste jemně nakláněli hlavu v různých směrech tak, aby ji mohl zaznamenat opravdu důkladně a rychle ji pak při odemykání rozpoznat. Jedná se tedy o vcelku podobný postup, jaký známe ze staršího Touch ID. Po dokončení skenování je váš obličej automaticky zapsán do nového biometrického bezpečnostního software. Od této chvíle můžete pomocí Face ID bez problému telefon odemykat, potvrzovat nákupy či platit skrze Apple Pay.

Je jasné, že nejlepší představu o funkčnosti Face ID, si uděláme až s jeho představením na úterní konferenci. Těmito informacemi jsme si tak alespoň stoprocentně potvrdili, že se na něj můžeme skutečně těšit. Je to rozhodně skvělá zpráva. Apple se údajně s touto novinkou vcelku trápil a do poslední chvíle nebylo jasné, zda se ji podaří implementovat zcela zdařile už od prvních verzí nového iOS 11. Obavy tak můžeme nechat stranou.

face-id-set-up-ios-11

Dnes nejčtenější

.