Zavřít reklamu

O kvalitách fotoaparátu na iPhonech nemůže být pochyb. Chválí si je totiž prakticky každý, komu se někdy dostal jablečný telefon do rukou. Není se tak čemu divit, že si této silné stránky všimli i někteří profesionální fotografové a kameramani. V minulých měsících se například hovořilo o tom, že některé americké televizní stanice nahrávají svá vysílání na iPhony zcela běžně. Nyní se s podobou zálibou pochlubila a věhlasná fotografka časopisu Times, který je považován za jeden z nejznámějších a nejprestižnějších časopisů světa.

Luisa Dörr je 28letá brazilská fotografka, která však prožila značnou část života v USA. Tam se také poprvé setkala při své práci s iPhony, které si prakticky hned zamilovala. „iPhone jsem začala používat v roce 2012 a okamžitě se stal „členem“ výbavy.  Najednou jsem díky němu dokázala udělat skvělé snímky kdykoliv a kdekoliv bez stresu, že s sebou táhnu tašku plnou čoček, karet a baterií,“ říká Dörrová v rozhovoru pro web Time.

Vyfotit kandidátku na prezidenta v USA na iPhone? Proč ne

Říkáte si, že fotografové využívají jablečné telefony vcelku běžně? To sice ano, moc z nich na ně však nefotí titulní strany nejprestižnějších časopisu nebo nejvlivnější ženy světa, mezi které patřila například Serena Williamsová, Hillary Clintonová, Selena Gomez nebo Oprah Winfreyová. I ty totiž na svůj iPhone Luisa bez ostychu vyfotila. A výsledek? Fenomenální.

Všechny snímky nejvlivnějších žen jsou vyrobeny za přirozeného světla. V případě potřeby jsme použily pouze reflektor. Líbí se mi totiž ta jednoduchost, se kterou jsou tyto obrázky vyrobeny. Navíc se při fotografování cítím extrémně lehká a svobodná. Z takovéhoto focení máte spíše pocit, že vytváříte snímky rukou, než nějakým přístrojem. Neexistuje žádný hluk, těžké nástroje, zástrčky – jen malý předmět a já.“

Zdánlivě nejlepší iPhone na fotografování nepoužila

Při focení všech dam vystřídala Luisa celkem čtyři iPhony. Některé fotografie vznikly na iPhone 5, další na 6 a 6s Plus. V průběhu celého projektu pak Apple představil i nový iPhone 7, takže pak využila i jej. Je však zajímavé, že šlo pouze o klasický model bez duálního fotoaparátu.

Focení s iPhonem má podle ní ještě jednu velkou výhodu a tou je bezesporu rychlost. Nemusíte totiž nic složitě chystat a nastavovat. Díky tomu nepřekročilo žádné její focení více než 20 minut, nejrychlejší fotografie pak zvládla za pouhé dvě minuty. S běžným fotoaparátem by se k takovému času pravděpodobně nikdy nepřiblížila.

Time_cover002-780x439

Zdroj: time

Dnes nejčtenější

.